Ladataan ilmoitusta
Pirkanmaa 1.12.2020 16:06

Pirkanmaalle edelleen tiukentuvat koronarajoitukset: Terveydenhuollon yksiköihin vierailurajoituksia

Kuvituskuva: Ani Kolleshi
Kuvituskuva: Ani Kolleshi

Terveydenhuollon yksiköihin Sastamalassa ja muualla Pirkanmaalla tulee voimaan huomisesta lähtien tiukemmat vierailurajoitukset. Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

Vierailukielto ei koske ikäihmisten tai vammaisten asumispalveluyksiköitä. Näissä vierailuissa tulee kuitenkin noudattaa turvallisen vierailun käytäntöjä.

COVID-19-epidemian hillitseminen vaatii nyt lisätoimia fyysisten kontaktien vähentämiseksi. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella sairaanhoitopiirit Vaasan sairaanhoitopiiriä lukuun ottamatta raportoivat COVID-19-epidemiatilanteen heikentyneen selvästi viikolla 48. Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet ilmoittavat olevansa tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Uusia tartuntoja esiintyy kaikilla alueilla, ja tilanne muuttuu nopeasti, jopa päivissä. Tartuntoja on löydetty enenevässä määrin myös iäkkäämmillä ihmisillä. Tämä saattaa lisätä sairaalahoidon tarvetta tulevien viikkojen aikana. Aiemmin annettua kokoontumisrajoitusta on siten välttämätöntä tiukentaa kolmen viikon ajaksi koko Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa