Satakunta 31.7.2020 17:37

Satakunnassa kaksi uutta varmistettua koronatapausta - "Kahden viime viikon aikana esiintyvys ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala"

Kuvituskuva: PIxabay
Kuvituskuva: PIxabay

Satakunnassa todettiin eilen torstaina kaksi uutta korona covid 19 -infektiota. Sairaalahoidossa koronapotilaita ei ole. Uudet varmistetut tapaukset eivät liity aiempiin.

-Sairastuneet ovat perheenjäseniä keskenään. Perhetartunnan ulkopuolista lähdettä ei ole voitu selvittää. Perheen ensin sairastunut oli taudin itämisaikana matkustellut muun muassa Tampereella ja Turussa sekä lisäksi asioinut useissa ravintoloissa Raumalla, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkärim infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

-Tartuttavuusaikana olleet lähikontaktit on selvitetty Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavien kanssa. 11 henkilöä on asetettu karanteeniin ja sairastuneita hoidetaan kotieristyksessä. Tapauksiin liittyvä tartuntaketju on saatu katkaistuksi, ylilääkäri korostaa.

Satakunnassa on todettu kaikkiaan 73 uuden koronaviruksen aiheuttamaa tapausta.

-Kahden viime viikon aikana uuden infektion esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala, Uusirlo-Seppälä sanoo.

-Koko epidemian aikana korona covid:n esiintyvyys Satakunnassa on ollut 34 tapausta / 100 000 asukasta. Varsinais-Suomessa vastaava luku on 82 / 100 000 ja pääkaupunkiseudulla 322 / 100 000, hän taustoittaa.

Satakunnassa liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta.

Kun monia rajoituksia nyt puretaan,ylilääkärin mukaan riski epidemian leviämiseen kasvaa.

-On tärkeää, että väestö muistaa varotoimet. Käsien pesu, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on erittäin tärkeää.

-Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Jos on hengitystieinfektion oireita, voi täyttää netissä omaolo.fi sivuston koronakysely tai soittaa 116 117 ja hakeutua testiin.

-Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä, Uusitalo-Seppälä muistuttaa.

Lue lisää

  • koronavirus

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa