Ladataan ilmoitusta
Huittinen 2.4.2021 10:02

Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä Satakunnan heikoin epidemiatilanne

Kuva: Viktor Forgacs
Kuva: Viktor Forgacs
Mikko Perttunen

Satakunta on epidemiologisesti kiihtymisvaiheessa, mutta Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä kuitenkin leviämisvaiheessa.

Huittisissa on viimeisen kahden viikon aikana ollut seitsemän positiivista koronatapausta, ja ilmaantuvuus aikavälillä 17.–30.3. oli 70,4 / 100 000 asukasta. Säkylässä ja Eurassa tilanne on vielä huonompi. Sairaanhoitopiirin tiedotteessa kuitenkin muistutetaan, että pienillä paikkakunnilla yksittäiset perhe-epidemiaketjut ja paikkakunnalle tulleet kausityöntekijät nostavat ilmaantuvuusluvun herkästi korkeaksi, vaikka tilanne on nopealla tartunnanjäljityksellä ja tapausten varhaisella tunnistamisella saatu hyvin hallintaan.

Koko Satakunnassa ilmaantuvuus on samalla tasolla kuin viikko sitten. Eilisen päivän koronakartan perusteella ilmaantuvuus oli 42,7 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Yhteensä tapauksia oli kahden viikon jaksolla 92.

Viikolla 12 Satakunnassa todettiin 57 tapausta, joista tartunnanlähde selvisi 86 prosentissa. Tartunnoista 8 prosenttia on saatu suoraan tai välillisesti ulkomailta. Työperäisiä tartuntoja oli 26 prosenttia, ja niin ikään 26 prosenttia samasta taloudesta. Ravintola-, koulu- tai harrastusperäisiä tartuntoja ei todettu.

Viikolla 12 Satakunnassa otettiin yhteensä 3882 näytettä, joista 1,3 prosenttia on ollut positiivisia.

Muuntovirusten leviäminen on nyt alkanut näkyä myös Satakunnassa. Muuntovirustartunnat ovat toistaiseksi tulleet Satakuntaan yleensä Varsinais-Suomesta, joskus myös pääkaupunkiseudulta. Kaiken kaikkiaan THL:ssä varmistettuja muuntovirustapauksia on Satakunnassa todettu 12 kappaletta, kaikki Raumalla tai Porissa. Jatkossa tieto muuntoviruksista saadaan myös SataDiagin omissa laboratorioissa. Varsinaiseen käyttöön menetelmä tulee 12.4.

Koko epidemian aikana Satakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 1439 COVID-19-tapausta ja koronavirusinfektioon on kuollut yhdeksän ihmistä. Määrä ei ole kuukauden aikana lisääntynyt. Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta, joista kumpikaan ei ole teho-osastolla, minkä lisäksi terveyskeskuksissa on kolme potilasta.

Rokotuksen halunneet yli 80-vuotiaat on rokotettu, ja myös yli 70-vuotiaiden ryhmässä suurin osa satakuntalaisista on saanut rokotuksen. Seuraava rokotettava ryhmä on 65–70-vuotiaat, alkaen riskiryhmistä.

Lue viranomaissuosituksista ja -rajoituksista Satasairaalan sivuilta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa