Ladataan ilmoitusta
Satakunta 1.10.2021 13:15

Satakunnan koronatilanne Suomen huonoin – Ylilääkäri korostaa: "Maskien käyttöä syytä jatkaa"

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

–Epidemiatilanne on huonontunut Satakunnassa, maskien käyttöä on syytä jatkaa, vaikka THL onkin lieventänyt maskisuositusta, summaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Tilanne on heikentynyt nopeasti ja on tällä hetkellä Suomen huonoin. Positiivisten näytteiden osuus on 5,3 prosenttia.

–Tilanteeseen vaikuttaa merkittävästi Harjavallassa sijaitsevan akkumateriaalitehtaan työmaan ja Rauman telakan laajat epidemiatilanteet, jotka muodostavat 65 prosenttia kaikista Satakunnassa kahden viikon aikana todetuista tartunnoista. Myös muualla Satakunnassa tapausmäärät ovat olleet nousussa, kertoo alueellisen tartuntatautien työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen.

Esimerkiksi Huittisissa on viimeisen 14 vuorokauden aikana varmistunut 12 tapausta, ilmaantuvuusluku on 120,8. Koko Satakunnassa ilmaantuvuusluku on 176,9.

–Sairaalahoidon tarve Satakunnassa on jonkin verran lisääntynyt ja sen ennustetaan lähi viikkojen ajaksi edelleen hieman nousevan. Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kuusi covid-potilasta.

Tiedotteen mukaan Satasairaalassa on koko epidemian aikana hoidettu 100 koronapotilasta vuodeosastolla ja 9 potilasta teho-osastolla.

–Osastopotilaiden ikäjakautuma on laaja, vuodeosastojen koronapotilaat ovat olleet 1–87-vuotiaita. Lapsia on sairaalahoidossa ollut vähän, vain neljä. Osastolla hoidettujen koronapotilaiden mediaani-ikä on 57 vuotta. Teho-osastolla hoidetut potilaat ovat olleet iältään 39–75-vuotiaita. Myös heidän mediaani-ikänsä on ollut 57 vuotta.

–Ehdoton valtaosa sairaalahoitoon joutuneista on rokottamattomia tai vain yhden rokotuksen saaneita. Alle 60-vuotiaita aikuisia on 52 prosenttia kaikista sairaalahoitoon joutuneista. Olisi tärkeää, että kaikki ottaisivat rokotteen vuorollaan, jotta sairaalahoidoilta vältyttäisiin, ylilääkäri sanoo tiedotteessa.

Satakunnassa ensimmäisen annoksen on saanut 73,1 prosenttia ja kaksi annosta 61 prosenttia. Huittisissa luvut ovat 72 ja 62,9. Koko Suomessa luvut ovat 73,7 ja 61,3.

Katso alueelliset suositukset Satasairaalan verkkosivulta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa