Ladataan ilmoitusta
Huittinen 2.4.2020 12:53

Huittisissa vanhemmat voivat nyt pyytää itse lapsiperheiden kotipalvelua

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Huittisten Perhekeskuksessa on lisätty koronapoikkeustilan ajaksi työntekijöiden määrää. Se mahdollistaa, että vanhemmat itse voivat nyt pyytää ennalta ehkäisevää lapsiperheiden kotipalvelua suoraan perhekeskuksesta. Aiemminkin Perhekeskus on tarjonnut neuvolan kautta pienimuotoisesti ennalta ehkäisevää lapsiperheiden kotipalvelua uupuneille vanhemmille.

Nyt tukea ja apua kotiin voi pyytää soittamalla perhetyön palvelupuhelimeen 044 772 8253 maanantaista perjantaihin klo 8–16. Palvelu on maksutonta perheille.

–Palvelupuhelimeen vastaa perheohjaaja, joka järjestää perheelle keskustelun pohjalta työntekijän mahdollisimman pian. Parhaimmassa tilanteessa jopa saman päivän aikana. Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisten lasten perheille. Palvelua järjestetään niin kauan kuin tekijöitä löytyy ja avun tarvetta on, sanoo perhekeskuksen päällikkö Marianna Heikkilä.

–Kotikäyntejä tehdään ensisijaisesti terveenä oleviin perheisiin. Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti kotiin annettavissa palveluissa pyritään siihen, että sama työntekijä tai samat

työntekijät hoitavat samoja asiakkaita tartuntatautiriskin minimoimiseksi, Heikkilä kertoo.

–Riskiryhmissä olevien lasten tai vanhempien perheille kotipalvelua ei suositella kuin välttämättömissä tilanteissa, kun vanhempi on äärirajoilla jaksamisensa kanssa. Arviointia tilanteesta voi tehdä yhdessä palvelupuhelimeen vastaavan perheohjaajan kanssa, hän jatkaa.

”Poikkeusoloissa lapsia suojataan parhaiten tukemalla heidän vanhempiensa jaksamista ja hyvinvointia.”
Marianna Heikkilä

Heikkilä toteaa, että poikkeustilan aikana monet perheet ovat kovilla.

–Sosiaalihuollon tehtävä on turva lapsen oikeuksien ja lapsen edun toteutuminen mahdollisimman täysimääräisesti myös poikkeusoloissa. Vaikka lapsen oikeutta koulutukseen, harrastuksiin ja kodin ulkopuolisiin lähikontakteihin on rajoitettu, lapsille tulee turvata heidän tarvitsemansa hoiva ja huolenpito sekä suoja.

–Poikkeusoloissa lapsia suojataan parhaiten tukemalla heidän vanhempiensa jaksamista ja hyvinvointia, Heikkilä sanoo.

–Ennalta ehkäisevä kotipalvelu tukee perheitä, kun seinät kaatuvat kotona päälle ja vanhempi kaipaa esimerkiksi hetken hengähdystä tai mahdollisuutta käydä asioilla altistamatta lapsia.

–Kotipalvelutyöntekijä voi viedä lapsia ulkoilemaan, mennä vauvan kanssa vaunulenkille, katsoa lapsia vanhemman asiointikäyntien ajan, tsempata etäkoululaisen ylös sängystä, varmistaa vanhemman töissä ollessa koululaisen ruokailujen tai läksyjen teon sujumista tai auttaa vanhempaa kotitöissä, Heikkilä luettelee.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa