Ladataan ilmoitusta
Uutiset 17.2.2021 07:20

Huittisten koronatartunnat nousivat kahdella – Toiseen tapauksista liittyy 18 henkilön joukkoaltistuminen

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Huittisissa on todettu kaksi uutta covid-19-tartuntaa. Molemmat on tavoitettu ja asetettu eristykseen. Molempien tartunta on todennäköisesti Turun seudulta. Jäljitystyö on vielä kesken.

Toinen koronapositiivinen henkilö on liikkunut Brewer`s Pubissa lauantaina 13. helmikuuta kello 17-23 välisenä aikana. Kaikkia Brewer´s Pubissa tuolloin olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja herkästi hakeutumaan koronatestiin.

Huittisissa on nyt kaikkiaan todettu seitsemän koronatartuntaa.

Jos tiedät osallistuneesi kyseisiin tikkakisoihin, eikä tartuntatautiviranomainen ole ollut sinuun yhteydessä, ota itse yhteyttä tartuntatautihoitajaan."
Vs. ylilääkäri Tiia Levonen

Toiseen todetuista positiivisista tapauksista liittyy 18 henkilön joukkoaltistuminen. Altistuneet ovat olleet Brewer`s Pubissa tikkakisoissa lauantaina iltapäiväviidestä alkaen.

–Kahta näistä tikkakisoihin osallistuneista ei pystytty jäljittämään. Jos tiedät osallistuneesi kyseisiin tikkakisoihin, eikä tartuntatautiviranomainen ole ollut sinuun yhteydessä, ota itse yhteyttä tartuntatautihoitajaan, vs. ylilääkäri Tiia Levonen sanoo tiedotteessa.

Tartuntatautihoitajalle voi soittaa numeroon 044-7728400 arkisin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–14. Muina aikoina voi soittaa kotisairaalan numeroon 044 7728390.

Vs. ylilääkäri toteaa, että somessa on herättänyt paljon kysymyksiä Brewer`s Pubin nimen nostaminen tiedotteisiin.

–Tämä liittyy pitkiin altistumisaikoihin, turvavälien toteutumattomuuteen ja todelliseen riskiin covid-19-virukselle altistumiselle, hän sanoo tiedotteessa.

–Jälleen tartuntatautityöryhmä kehottaa kaikkia huolehtimaan kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä, maskin käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta. Koronatestiin tulee hakeutua herkästi lievissäkin oireissa, Levonen muistuttaa.

Päivitetty joukkoaltistumistiedolla 17.2.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa