Ladataan ilmoitusta
Uutiset 9.7.2021 14:30

Epidemiatilanne Satakunnassa kääntymässä parempaan

Matkailuun liittyvien tartuntojen mahdollisuus kuitenkin muistettava.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä katsoo Satakunnan olevan edelleen koronaepidemian perustasolla, vaikka ilmaantuvuusluku onkin noussut viime viikkoon nähden.

Ilmaantuvuuslukua lukuun ottamatta muut epidemiatilannetta kuvaavat muuttujat ovat kehittymässä suotuisaan suuntaan.

Työryhmä pitää alueelliset suositukset ennallaan. Varsinaisten yleisten rajoitustoimien sijaan epidemian hallinnassa korostuu tällä hetkellä jokaisen omat valinnat ja toiminta koronaturvallisesti.

”Kaikkien noudattaessa hygieniasuosituksia, turvavälejä ja maskisuositusta, pystymme välttämään rajoitusten tiukennuksia. Yhtenä keskeisenä keinona yhteiskunnan ja palvelujen auki pysymiseen sekä tapahtumien jatkumiseen on myös koronarokotusten ottaminen heti, kun siihen on mahdollisuus”, todetaan työryhmän tiedotteessa.

Viimeisen viikon aikana on tiedotettu kuntien (Pori ja Rauma) toimesta mahdollisista altistumistilanteista ravintoloissa ja hotellin aamiaisella. Mahdolliset tartunnanlähteet ovat tapauksissa olleet Satakunnan ulkopuolelta. Kotimaan matkailussakin on siis pidettävä mielessä koronaturvalliset toimintatavat, jotta tartuntojen leviämistä ei pääse tapahtumaan.

Tapahtumien ja palvelujen järjestäjillä on vastuu mahdollistaa tartuntojen leviämistä estävät käytännöt; toisaalta myös käyttäjillä on vastuu toimia ohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Ensimmäiset tulokset Satakunnan epidemiatilanteen pahentumiseen liittyvistä viruskannoista on saatu THL:lta. Kaksi sekvensoitua viruskantaa eri tartuntaketjuista edustavat deltavarianttia.

Työryhmän mukaan ennakoidusti näyttää siis siltä, että deltavariantti ottaa valtaviruksen aseman myös Satakunnassa, kuten se on tekemässä muuallakin maailmassa. Deltavariantti tarttuu herkemmin kuin aiemmat muuttuneet viruskannat.

”Rokotteet estävät vaikeita tautimuotoja hyvin myös muuntuneiden viruskantojen osalta. Kahden annoksen jälkeen rokotteet estävät tehokkaasti myös deltavariantin aiheuttamia lieviä tautimuotoja.”

Satakunnassa on todettu 6. heinäkuuta mennessä kaikkiaan 1 790 covid-19 tapausta Satasairaalan tilaston mukaan. Viikolla 26 todettiin uusia tapauksia 28. Huittisissa ei ole nyt uusia tapauksia.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa