Ladataan ilmoitusta
Huittinen 13.3.2020 14:02

Huittisissa yksi koronavirukseen sairastunut

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay
Marja-Liisa Hakanen

Huittisissa on todettu yksi koronavirustartunta. Terveyskeskuksen vt. ylilääkäri Juha Jaatinen kuitenkin rauhoittelee, ettei sairastunut ole altistanut muita huittislaisia.

–Hän on kotihoidossa, toteaa Jaatinen ja lisää, ettei voi kertoa yksittäisen potilaan tapaukseen liittyviä tarkempia yksityiskohtia.

Jaatisen mukaan koronaepidemia otetaan vakavasti, ja sen varalta on terveyskeskuksessakin tehty niin henkilökuntaa kuin asiakkaita varten ohjeistusta, joka tarkentuu ja myös tiukentuu koko ajan.

–Uskomme, että ensi viikolla epidemia etenee ja meilläkin on lisätty valmiutta sen varalta.

Tyypillisiä koronatartunnan oireita ovat ylähengitystieoireet, yskä, kuume ja kurkkukipu. Juha Jaatisen mukaan olennaista on, että jos epäilee sairastuneensa, on pysyteltävä kotona ja otettava puhelimitse yhteyttä.

–Kyseessä on hyvin herkästi tarttuva tauti, joten sairaana ei pidä lähteä minnekään. Puhelimessa voidaan arvioida jatkotoimenpiteet ja ohjata eteenpäin, Jaatinen sanoo.

Lue lisää korona-asiaa

Huittisten koulut ja päiväkodit edelleen auki – Huoltajille tietoa, ohjeita ja tiedusteluja

Päivitetty 16.3. poistamalla oireiden listalta nuha. THL:n mukaan koronaviruksen taudinkuvaan on kuulunut kuumetta, yskää, hengenahdistusta, lihassärkyä ja väsymystä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa