Ladataan ilmoitusta
Satakunta 21.9.2020 13:01

Satakunnassa todettiin viikonloppuna yksi uusi COVID-tapaus – Tartuntaketju on katkaistu

Edelleen on tärkeää huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit. Kuva: Pixabay
Edelleen on tärkeää huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit. Kuva: Pixabay

–Viikonloppuna todettiin Satakunnassa yksi uusi COVID-tapaus. Tartunnanlähde on tiedossa ja henkilö ja hänen perheenjäsenensä asetettiin jo perjantaina karanteeniin. Tartuntaketju on siis katkaistu, eikä lisäaltistumista Satakunnassa ole syntynyt, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin KY:n tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Hänen mukaansa tilanne Satakunnassa on rauhallinen, tapauksia on kaiken kaikkiaan 89 ja ilmaantuvuus on alle 1/100 000 kahden viikon aikana. Tilanne voi kuitenkin muuttua hyvin nopeasti, jos varotoimia ei noudateta.

–Vaikka Satakunnassa ei viime aikoina ole todettu tartuntaketjultaan tunnistamattomia tartuntoja, muualta Suomesta ilmoitetaan joitakin altistuksia päivittäin. Tällä hetkellä Satakunnassa on 11 henkilöä tartuntatautiviranomaisten määräämässä karanteenissa tunnistetun lähikontaktin takia. Kotieristyksessä on kaksi henkilöä, joista toinen vapautuu eristyksestä tänään.

Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti. Tämä on nähty esimerkiksi Mikkelissä, Jyväskylässä ja Kajaanissa.

Uusitalo-Seppälä muistuttaa, että viime viikkoina on uutisoitu tautiryppäistä opiskelijariennoissa, harrastetapahtumissa ja joukkokokoontumisissa. Riski liittyy erityisesti joukkotapahtumiin, jonne keräännytään laajemmalta alueelta. Tällaisissa tilanteissa väkijoukossa, jossa turvavälejä ei pysty pitämään, on edelleen suositeltavaa käyttää suun ja nenän peittävää kasvosuojusta.

–Jotta voimme pitää Satakunnan tilanteen hyvänä, on tärkeää edelleen huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit, eikä mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu hengitystioireita. Lasten testauksessa tulee noudattaa THL:n uusinta ohjeistusta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa