Ladataan ilmoitusta
Satakunta 26.6.2021 12:13

Risteily kasvattanut Satakunnan koronatapausten määrää

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Satakunnan koronatapaukset ovat infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Niemisen mukaan lisääntyneet viime päivinä.

–Tallink Siljan Baltic Princessin 18.–19.6.-risteilyyn liittyen on todettu jo kahdeksan tapausta. Näistä ainakin neljä tartuntaa on saatu suoraan risteilyltä ja loput neljä joko risteilyltä tai risteilyllä tartunnan saaneen lähipiiriin kuuluvalta, hän kertoo tiedotteessa.

–Mikäli olet ollut kyseisellä risteilyllä, suosittelemme hakeutumaan koronatestiin pienimmästäkin koronavirusinfektioon viittaavasta oireesta ja välttämään lähikontakteja tuloksen saamiseen.

–Venäjältä peräisin olevia jalkapallon EM-kisoihin liittyviä tartuntoja on Satakunnassa tähän mennessä todettu kaksi.

–Edelleen muistutetaan, että Venäjältä palanneiden on syytä hakeutua 72 tunnin näytteeseen palaamisen jälkeen ja vielä sen jälkeenkin on järkevää välttää suuria ihmisjoukkoja ja hakeutua uudelleen näytteelle oireiden ilmaantuessa, Nieminen ohjeistaa.

Osastonylilääkäri korostaa, että huolestuttava tapausmäärien nousu on tärkeää saada pysähtymään.

–Suurin osa viime viikkojen tapauksista on suoraan tai välillisesti liittynyt matkailuun. Näihin tapauksiin liittyy kuitenkin paljon altistuneita Satakunnassa. Altistuneet on määrätty karanteeniin, mutta uusia tautitapauksia näihin liittyen on edelleen odotettavissa.

–Erityisesti ulkomaanmatkalta palaamisen jälkeen on syytä muistaa välttää lähikontakteja ja ihmisten tapaamista ennen 72 tunnin näytteen vastaamista. 72 tunnin kuluttua otettava testi ei vielä täysin poissulje koronatartunnan mahdollisuutta ja uuteen testiin pitää hakeutua, jos sen jälkeen ilmaantuu oireita.

–Maskinkäyttöä on syytä jatkaa suosituksen mukaisesti. Maskia ei ole syytä jättää pois tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Edelleen myös työpaikoilla on syytä käyttää kasvomaskeja, jos lähikontaktien välttäminen ei onnistu.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa