Satakunta 22.5.2020 12:06

Satakunnassa ei ole todettu uusia koronatapauksia kolmeen viikkoon

Kuva HenkieTenk Pixabaystä
Kuva HenkieTenk Pixabaystä

Tällä viikollakaan ei ole todettu uusia COVID-tapauksia Satakunnassa. Viimeisin uusi tapaus on jo kolmen viikon takaa. Tapausten kokonaismäärä on edelleen 53.

Satasairaalassa ei ole hoidossa potilaita COVID-infektion vuoksi. Sairaalassa hoidettujen määrä on kokonaisuudessaan ollut seitsemän, joista kaksi on joutunut tehohoitoon.

–Satakunnan osalta tilanne COVID-infektioiden osalta on erinomaisen hyvä ja alueella tartuntariski on pieni. Ihmisten liikkumisen myötä uudet tartunnat ovat silti jatkossakin mahdollisia, sanoo Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen.

Edelleen henkilöiden, joilla kehittyy koronavirustartuntaan viittaavia oireita, on syytä hakeutua herkästi testaukseen. Satakunnan alueella on mahdollista päästä testiin oman alueen terveyskeskuksessa ja päivystysaikaan Satasairaalassa.

–On tärkeää muistaa olla ensin puhelimitse yhteydessä toimipisteeseen ennen testiin hakeutumista. Satakunnan sairaanhoitopiirin SataDiagin laboratorion kapasiteetti COVID-testien osalta on saatu nostettua niin suureksi, että kaikki Satakunnan julkisen terveydenhuollon näytteet on pystytty tekemään sairaanhoitopiirin omassa laboratoriossa. Tämän myötä näytevastaus on mahdollista saada jopa tunneissa näytteen otosta, viimeistään näytteenottoa seuraavana päivänä, sanoo Tuomas Nieminen.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa