Ladataan ilmoitusta
Sastamala 21.1.2021 11:45

Sastamala tiukensi harrastustoiminnan linjauksia

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Sastamalan kaupunki on tiukentanut harrastustoiminnan linjauksia. Suositukset ovat voimassa 8.2. asti, ellei koronatilanne tai valtioneuvoston ohjeistukset muuta edellytä.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat, mukaan lukien uimahallit, jäähallit ja saunat suositellaan pidettäväksi suljettuina muutamin poikkeuksin.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa, mukaan lukien koulujen uimaopetus. Lasten ja nuorten sisäliikuntaryhmät toteutetaan korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia.

Lisäksi mahdollistetaan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta sekä Olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheilu.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa mukaan lukien jäähallit on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Lasten ja nuorten harjoitukset tulee järjestää niin, että joukkueet eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä tai salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä.

Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät voi odottaa lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden mukana voivat olla vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella. Seurat vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

Nuorisotilat pidetään suljettuna 8.2. asti.

Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä suositetaan pitämään maskia kaikissa kohtaamisissa.

”Sastamalan opiston aikuisten kurssit etäopetuksena.”

Sastamalan Opisto aloittaa lukukautensa aikuisille suunnattujen kurssien osalta etäopetuksena maanantaista 25.1. alkaen.

–Lähiopetukseksi suunnitellut kurssit siirretään etäopetukseksi mahdollisuuksien mukaan. Kurssit palaavat lähiopetukseen, kun rajoitukset puretaan. Kurssit, joita ei voida siirtää etäopetukseen, alkavat, kun rajoitukset puretaan. Kursseille ilmoittautuneisiin opiskelijoihin otetaan yhteyttä ja tiedotetaan oman ryhmän aloituksesta, opiston rehtori Sini-Mari Lepistö toteaa tiedotteessa.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten kurssit Sastamalan Opisto järjestää lähiopetuksena korkeintaan 10 hengen ryhmissä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa