Ladataan ilmoitusta
Satakunta 19.3.2021 09:40

Satakunnan koronatilanne parantunut – varotoimissa ei silti saa herpaantua

Satasairaala muistuttaa, että nyt pitäisi pysyä perhepiirissä. Kuva: Satasairaala
Satasairaala muistuttaa, että nyt pitäisi pysyä perhepiirissä. Kuva: Satasairaala

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) totesi torstaina, että maakunnan koronatilanteessa ollaan edelleen leviämisvaiheessa, mutta lähestytään jo astetta parempaa eli kiihtymisvaihetta.

Työryhmä muistuttaa, että mikäli varotoimissa herpaannutaan, tilanne voi uudestaan huonontua nopeasti, sillä epidemia ei vielä ole ohi. Huolta aiheuttaa erityisesti se, että naapurimaakunnassa Varsinais-Suomessa tilanne on vakava, samoin pääkaupunkiseudulla.

ATTR:n mukaan koronan ilmaantuvuusluku Satakunnassa on laskenut selvästi. Pari viikkoa sitten ilmaantuvuus oli yli 200 tartuntaa 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden aikana. Torstaina vastaava luku oli 74,7.

Koko pandemian aikana Satakunnassa on todettu 1 349 koronatapausta.

Satasairaalassa ei ole tällä hetkellä hoidossa covid-potilaita. Terveyskeskuksissa on neljä koronapotilasta.

Vaikka tilanne on parantunut, Satakunnassa on edelleen voimassa laaja maskisuositus ja etätyösuositus. Myös kokoontumisrajoitukset ovat voimassa. Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yksityistilaisuuksiin voi osallistua korkeintaan kuusi henkilöä.

Yläkoulut saattavat palata lähiopetukseen, sillä ATTR ei enää esitä etäopetuksen jatkamista perusopetuksessa, ellei hallitus toisin linjaa tai tilanne heikkene huomattavasti. Toisen asteen oppilaitoksissa ja lukiossa etäopetus kuitenkin jatkuu.

Sairaanhoitopiiri ei tiedotteen mukaan tule enää puoltamaan tilojen väliaikaista sulkemista, joka on voimassa 21. maaliskuuta saakka. Aluehallintovirasto on luvannut antaa asiasta päätöksen tänään perjantaina.

Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä toivoo edelleen sitkeyttä jatkaa varotoimia.

–Pidetään huolta toistamme, ollaan läsnä vaikka etänä ja ulkoillaan. Rokotukset tehostuvat ja kevät tulee, hän toteaa.

Aluehallintoviraston päätökset rajoituksista löytyvät täältä.

Rokotukset etenevät suunnitelmien mukaan

Satakunnan sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan koronavirusrokotukset etenevät kaikissa Satakunnan kunnissa sovitusti. Rokotteita saadaan lähiviikkoina entistä enemmän.

THL on asettanut tavoitteen, että kaikki yli 70-vuotiaat olisi rokotettu viimeistään viikolla 15 eli huhtikuun puolivälissä. Satasairaalan mukaan tavoitteeseen päästäneen Satakunnassa. 70-vuotiaiden jälkeen aletaan rokottaa riskiryhmiä. Ykkösriskiryhmään kuuluvien pitäisi olla rokotettuja viikolla 16 ja kakkosriskiryhmään kuuluvien viikolla 19.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa