Ladataan ilmoitusta
Huittinen 3.4.2020 08:49

Huittisten seurakunnan toiminta tauolla ainakin toukokuun loppuun – Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset kuitenkin toteutetaan

Poikkeustilan aikana seurakunnat toimivat hallituksen asettamien rajoitteiden sekä kirkkohallituksen ja tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisesti.
Poikkeustilan aikana seurakunnat toimivat hallituksen asettamien rajoitteiden sekä kirkkohallituksen ja tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisesti.
Minna Karru

Huittisten seurakunnassa kaikki toiminta on tauolla ainakin toukokuun loppuun.

–Toimimme koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana hallituksen asettamien rajoitteiden sekä kirkkohallituksen ja tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaisesti, kirkkoherra Jani Laaksonen taustoittaa.

–Jumalanpalvelus Huittisten kirkossa järjestetään ilman läsnäolevaa seurakuntaa, mutta sitä voi kuunnella Iskelmä Satakunnan taajuudella 93,00 MHz sunnuntaisin kello 10 alkaen.

–Huittisten kirkko on auki jumalanpalveluksen jälkeen kaksi tuntia hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki. Lisäksi kirkoissa järjestetään rukoushetkiä, joissa seurakunnan työntekijät rukoilevat seurakunnan puolesta, Laaksonen kertoo.

Kirkkoherran mukaan kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset, hautaan siunaamiset toteutetaan, mutta hallituksen ohjeiden mukaisesti läsnä olevien seurakuntalaisten määrä on lähtökohtaisesti rajattu kymmeneen.

Tarkempaa tietoa toimituksesta voi lukea täältä.

–Toimituksista, avioliittoon vihkimisestä, kasteista ja hautaan siunaamisesta voi sopia puhelimitse (02) 5601 600. Diakoniatyöhön yhteydenotot samoin puhelimitse, työntekijät antavat tarkempia ohjeita tilanteen mukaan, Laaksonen ohjeistaa.

Kirkkoherra toteaa lisäksi, että onnittelukäynnit ja kotikäynnit on myös toistaiseksi peruttu.

–Syntymäpäiväsankareille toki soitamme, mutta tällä hetkellä emme valitettavasti voi tulla käymään, hän lisää.

k_koronaseurakuntahuittinen2.PNG
Kuvituskuva: ruutukaappaus kirkonkeskusteluapua.fi

Laaksonen toteaa myös, että jos ihminen nyt kaipaa mahdollisuutta keskustella poikkeuksellista koronatilanteesta, voi olla yhteydessä seurakunnan työntekijään. Yhteystietoja saa kirkkoherranviraston numerosta.

Valtakunnallisen palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80. Käytössä on myös Kirkollisen avun palveleva netti.

–Tilanne on nostanut esiin monia huolia ja pelkojakin, mutta samaan aikaan olemme saaneet viestiä myös siitä, että olemme löytäneet uusia tapoja kohdata toisemme ja selvästi tahdomme pitää huolta toisistamme. Saamme luottaa myös siihen, että Jumala on meidän kanssamme, tänään ja huomenna – joka päivä, kirkkoherra sanoo.

–Yhteinen rukouksemme tänään voisi olla: Siunaa meistä jokaista, anna rauha sydämeemme ja kasvata luottamusta siihen, että selviämme tästä haastavasta ajasta yhdessä. Vahvista meissä luottamusta toinen toiseemme ja halua auttaa niitä, jotka apuamme tarvitsevat, kirkkoherra jatkaa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa