Ladataan ilmoitusta
Huittinen 22.9.2020 11:31

Koronatestien näytevastausten ilmoittamiskäytäntö muuttuu

Myös Huittisissa vastaukset välitetään ensisijaisesti tekstiviestillä.

Kuvituskuva: Marius Berthelsen / Pixabay
Kuvituskuva: Marius Berthelsen / Pixabay

Satakuntalainen covid 19 -testien näytevastausten ilmoittamiskäytäntö muuttuu tänään.

Satasairaala, Euran sotekeskus, Porin perusturva, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä ja Rauman terveyspalvelut ilmoittavat negatiivisen testituloksen asiakkaalle ensisijaisesti automaattisella tekstiviestillä heti, kun näytevastaus on talletettu potilastietojärjestelmään.

–Tekstiviestivastus on ollut osittain voimassa jo aiemmin, mutta prosessia on nyt pystytty automatisoimaan, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo.

Myös Huittinen ja Säkylä välittävät vastauksen ensisijaisesti tekstiviestillä. Keski-Satakunnan kuntayhtymässä asiaa vielä valmistellaan.

OmaKantaan tulokset välittyvät heti, kun ne on vastattu.

–Jos testitulos on positiivinen, pyritään siihen, että terveydenhuollon ammattilainen ilmoittaa sen soittamalla henkilökohtaisesti asiakkaalle ennen kuin se tulee tekstiviestinä puhelimeen. Tartunnanjäljitysprosessi pyritään kunnissa aloittamaan mahdollisimman nopeasti, ylilääkäri kertoo.

”Maanantaina Satakunnassa todettiin yksi uusi koronatapaus.”

Eilen maanantaina Satakunnassa todettiin yksi uusi koronatapaus. Uusitalo-Seppälän mukaan tartunta on odennäköisesti saatu Pohjois-Suomen matkalla. Potilaan tartuttavuusaikaiset lähikontaktit on asetettu karanteeniin.

Tapauksia oli Satakunnassa maanantaina kaikkiaan 90.

–Satakunnassa tilanne on edelleen rauhallinen. Taudin ilmaantuvuus kahden viikon aikana on edelleen alle 1 / 100 000, koko Suomessa luku oli maanantaina 11,6, ylilääkäri selittää.

–Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti ihmisten liikkuessa, jos varotoimet unohdetaan. Edelleen on tärkeää huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja ennen kaikkea siitä, että sairaana minimoidaan lähikontaktit, eikä mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

–Suomen strategian mukaan koronatesteihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli ilmaantuu akuutteja hengitystieoireita.

Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa