Ladataan ilmoitusta
Satakunta 31.3.2020 08:50

"Satakunnassa tehdyistä kliinisistä diagnooseista ei voida enää saada selvää kuvaa" – Jatkossa Satasairaala raportoi vain laboratoriovarmistetuista tapauksista

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Maanantaina Satakunnassa tehtiin yksi uusi laboratoriovarmistettu covid-diagnoosi. Myös potilaan perheenjäsenellä on koronavirusinfektioon sopiva oireisto

Sairaalassa ei tällä hetkellä ole hoidettavana varmistettuja covid-potilaita.

Laboratoriovarmistettuja tapauksia on Satakunnassa kaikkiaan 21. Lisäksi Satasairaalan toteamia kliinisiä tapauksia on 9.

–Alueella tehdyistä kliinisistä diagnooseista ei voida enää saada selvää kuvaa, joten jatkossa keskitymme raportoimaan laboratoriovarmistettuja tapauksia, kuten muutkin sairaanhoitopiirit, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Uusi tapaus on ylilääkärin mukaan todennäköisesti saanut tartunnan Helsingistä.

–Hänen lähikontaktejaan selvitetään yhteistyössä Porin kaupungin tartuntatautivastaavien kanssa. Kyseessä on Akuutti kotikeskuksen työntekijä. Tartuttavuusaikana hän ei ole ollut potilastyössä. Varmuuden vuoksi on vielä kartoitettu sairastumista edeltäneet kaksi päivää, eikä kahden viikon aikana tästä päivästä lukien ole todettu kenelläkään asiakkaalla covid-infektioon viittaavia oireita, Uusitalo-Seppälä ssanoo.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa