Lentopallo 12.3.2020 16:34

Lentopallon naisten puolivälieriä ei aloiteta tänään koronaviruksen takia

Lentopalloliitossa asiasta päätettiin tänään.

Asennekaan ei auta, kun koronavirus sotkee pelikevään. Arkistokuva: Mauno Kotamäki
Asennekaan ei auta, kun koronavirus sotkee pelikevään. Arkistokuva: Mauno Kotamäki
Sari Mäkelä

LP-Vampula Huittisen manageri Timo Talvitie sanoo, että lentopalloliiton päätös tehtiin toistaiseksi, mutta hän uskoo, että pelit olivat nyt tässä.

–Kun nyt paniikkinappulaa koronaviruksen vuoksi painettiin, tarkoittaa se varmasti useampaa viikkoa. Ei pelejä kesään asti voi siirtää.

Kuusi vuotta liigatasolla pelannut LP-Vampula on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin. Tänä vuonna joukkue on runkosarjan jälkeen neljäntenä.

–Fiilikset ovat älyttömän kamalat. Meillä olisi nyt ollut täydet mahdollisuudet mitalipeleihin asti. Puolivälierissä meillä olisi ollut vastassa joukkue, jonka olemme tällä kaudella voittaneet kolme kertaa, kommentoi Talvitie.

–Nyt ei tullut sitä tulosta, jota kovasti odotettiin ja toivottiin. Todella tyhjä olo, kun ponnistelut loppuivat tähän.

LP-Vampulan liigajoukkueen harjoitukset myös katkaistiin heti.

–Odotamme, miten tilanne etenee. Jos pelejä ei voi pelata, niin emme me tautitilanteen vuoksi riskeeraa harjoituksissakaan. Emme halua tautia levittää, jos se jollekin sattuisi tulemaan. Harjoituksia tehdään omatoimisesti.

Pelien loppuminen kesken kauden tietää seuroille taloudellisia tappioita.

–Kauden kiivaimmat pelit olisivat olleet edessä ja väkimäärän odotettiin vain kasvavan ja sitä myöten myös seuralle lisää lipputuloja.

Talvitie sanoo, että koronatilanne on kova isku kaikelle urheilulle. Hän arvelee tilanteen olevan täydellinen katastrofi jääkiekkoseuroille, joilla jää lipputulot saamatta tuhansilta katsojilta.

–Päätösten ja tilanteiden jälkiä on vaikea tässä vaiheessa arvioida. Joillekin seuroille voivat olla niin suuria, että on mahdoton jatkaa. Aikaista sanoa, mikä lopputulema tästä on LP-Vampulalle. Emme kuitenkaan ole pahimmassa tilanteessa, minkä koronatilanne seuroille Suomessa ja maailmalla aiheuttaa.

–LP-Vampulan lentopallossa on nyt sikäli hyvä tilanne, että A-tyttömme lähtevät ranking-kolmosina ensin välieriin, ja jos päästään sieltä eteenpäin, niin kahdeksan joukkueen loppuotteluun. Loppuottelut pelataan toukokuun alkupuolella, mahdollisesti.

Ensimmäinen puolivälierä piti pelata tänään Huittisissa Tahto Areenalla iltaseitsemällä.

Lue lisää

  • mestaruusliiga
  • LP-Vampula Huittinen
  • koronavirus

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa
Näytä mainos