Virkaväella vai ulkopuolisin voimin? – Konsultin käytöstä kritiikkiä

18.09.2019 - 05:22 Marja-Liisa Hakanen
Huittislaisen Loiman koulun tulevaisuus sai keskustelutilaisuuteen osallistuneet vanhemmat ja päättäjät mietteliäiksi.

Loiman oppilaiden vanhemmat kyseenalaistivat konsultin käytön kaupungin säästökohteiden löytämiseksi. He katsovat, että oma virkaväki olisi voinut tehdä saman asian, jolloin konsultin palkkio olisi voitu säästää.

–Omalla väellä ei aina ole... Lue lisää »

Miten sovittaa hyvinvointi arkeen? – Siinä haaste

17.09.2019 - 05:22 Janika Ihanamäki
–Tehokas ja keskittynyt hengitys sekä liikunta parantavat keuhkojen ja verenkiertoelimistön kuntoa, vähentävät stressiä ja tuovat hyvää oloa, Maija Tenkanen luennoi.

–Käsi ylös, kuinka monella on ollut stressiä, liikuntayrittäjä ja personal trainer Maija Tenkanen kysyi yleisöltä Hyvän olon tapahtumassa Huittisissa.

Ei liene yllätys, että aika monta kättä yleisössä nousi ylös.

–Mikä aiheuttaa... Lue lisää »

Pick N Pay avaa Huittisissa marraskuun viimeisellä viikolla

16.09.2019 - 14:21 Minna Karru
Marraskuun loppupuolelle asti Freezerin Hannamari Heinonen (vas.) ja Sanna-Kaisa Kourunen pukevat mallinukkea nykyisissä tiloissa Risto Rytin kadun varrella.

–Pick N Payn avajaispäivä Huittisissa on 28.11., sanoo Pick N Payn talousjohtaja Kasper Nyholm.

Maaliskuussa alkanut 5400 neliön rakennuksen rakentaminen on edennyt aikataulussa. Ulkopuolelta rakennus saa näinä päivinä lopullisen muotonsa... Lue lisää »

Lautturin kauppiaspariskunta Poriin: Kauppiset siirtyvät Puuvillan Citymarketiin

16.09.2019 - 11:41 Mikko Perttunen
Elina ja Jaakko Kauppinen siirtyvät Porin Puuvillan Citymarketin uusiksi kauppiaiksi. Jaakko Kauppinen aloitti kauppiasuransa juuri Porista, K-Supermarket Antinkadulta, vuonna 2012.

Kauppias Jaakko Kauppinen puolisoineen siirtyy Huittisten K-Supermarket Lautturista Poriin K-Citymarket Puuvillan kauppiaaksi marraskuun alusta alkaen, kun nykyinen kauppias Juha Jylli siirtyy Turun Länsikeskuksen K-Citymarketin... Lue lisää »

Koululaiset harjoittelivat vesikiikarin käyttöä ja ottivat näytteitä Loimijoesta

16.09.2019 - 08:14 Satu Ojala
Siiri Mäkelä (vas.) ja Aino Vahala tutkimassa koeverkkojen silmäkokoja.

Sallilan koulun oppilaat tutkivat Loimijokea vähän tarkemmin, kun Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry järjesti 4–6-luokkalaisille vesitutkimuspäivän. Päivä oli osa keväällä alkanutta Mitä kuuluu Loimijoelle -sarjaa.

–Vesipäivän... Lue lisää »

Maailmanmestarit jakoivat nimikirjoituksia ja pääsivät yhteiskuviin

13.09.2019 - 05:25 Pihla Kankaanpää
Salibandyn maailmanmestarit Miko Kailiala (vas.), Lauri Stenfors ja Mikko Leikkanen esittelivät komeaa mestaruuspokaalia.

Huittislaissyntyinen salibandyn liigapelaaja ja hallitsevan maailmanmestaruusjoukkueen puolustaja Lauri Stenfors saapui SunSäbä-tapahtumaan paikallisen SBS Rupun kutsusta. Viimeistä kesälomapäiväänsä ennen kauden aloitusta hän vietti... Lue lisää »

Huittisten kirkollisveroksi esitetään 1,6 prosenttia - Seurakuntalaista kohden korotus olisi 20–30 euroa

12.09.2019 - 14:18 Minna Karru
Kirkollisveroprosentti on ollut Huittisissa 1,5 vuodesta 2011.

Huittisten kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle kirkollisveroprosentin nostoa nykyisestä 1,5 prosentista 1,6 prosenttiin. Kirkkoneuvostossa Sinikka Ritakallio esitti prosentin pysyttämistä ennallaan. Esitystä ei kannatettu ja sen takia... Lue lisää »

Taraskallion voimalahanke ottanut uutta tuulta alleen

12.09.2019 - 05:28 Mikko Perttunen
Taraskallion tuulipuisto tulisi sijoittumaan kakkostien eteläpuolelle, linnuntietä noin seitsemän kilometrin päähän Lauttakylästä.

Huittisten Taraskallion alueelle kakkostien eteläpuolelle suunniteltu ja vuonna 2014 käynnistetty tuulipuistohanke on lämmitelty uudestaan käyntiin.

–Tuolloin aiemmin tehtiin jo maanvuokrausta ja luontoselvityksiä, mutta vuoden 2015... Lue lisää »

Loiman koulussa nyt 44 oppilasta - Kolmen vuoden päästä määrä putoaa 31 oppilaaseen

11.09.2019 - 05:27 Satu Ojala
–Meillä on ollut tähän asti hyviä ikäluokkia, kun samanikäisiä on ollut kahdeksasta kymmeneen. Ensi vuonna ekaluokkalaisten määrä tippuu niin paljon, että se ei enää varsinaisesti ole mikään luokka, sanoo koulunjohtaja Aleksi Toivola.

Loiman koulussa aloitti tänä syksynä opintiensä viisi ekaluokkalaista. Vuoden kuluttua ekaluokkalaisia on vain kaksi.

–Oppilasmäärät putoavat Loimassa yllättävän nopeasti. Uusia tulijoita on tulevina vuosina vähemmän kuin mitä koulusta... Lue lisää »

Ratsastusseura Varsa tukee ratsastajia urallaan - panostaa valmennukseen

10.09.2019 - 08:58 Sari Mäkelä
Sastamalalainen Senni Vilén on ollut Team Varsassa vuodesta 2015 lähtien. Hänen oma hevosensa on irlanninurheiluhevonen Irish Wizer.

–Varsa on perinteisesti profiloitunut kilparatsastusseuraksi ja siksi toimintaamme on hakeutunut mukaan kilpailemisesta kiinnostuneita ratsastajia. Seurassa on kolmisensataa jäsentä, Ratsastusseura Varsan puheenjohtaja Minna Lehtonen kertoo.... Lue lisää »