Roboa, digiä ja tekoälyä

19.11.2018 - 05:17 Pipsa Vatanen
Jani Lautamäki on opintovapaalla päätoimisesta työstään ja opiskelee Robotiikka Akatemiassa Porissa. -–Robottien kohdalla vain ohjelmoitsijan mielikuvitus on rajana.

Kun valkoinen, 120 senttiä pitkä ja 28 kiloa painava, Pepper-niminen robotti kohtaa Jani Lautamäen koulun käytävällä, humanoidirobotti aloittaa kommunikoinnin tervehtimällä miestä.
–Kun on ensin sanottu heipat, niin sen jälkeen robotti... Lue lisää »

14 uutta valtuutettua Sastamalan kirkkovaltuustoon

18.11.2018 - 23:24 Satu Ojala

Sastamalan kirkkovaltuustoon valituista 27 henkilöstä yli puolet eli 14 on uusia valtuutettuja.
Valtuustoon valittiin uusina Markus Alajoki, Maritta Laiho, Pauli Pietilä Kiikasta, Lassi Ketola, Elisa Junttila, Harri Hakala, Pirjo Äijälä... Lue lisää »

Ilona Kojo Huittisten ääniharava

18.11.2018 - 22:01 Satu Ojala

Huittisten seurakuntavaalien ääniharava oli Ilona Kojo, joka sai kaikkiaan 74 ääntä. Vampulalainen Kojo on uusi valtuutettu ja hän meni ensimmäisenä läpi Yhdessä kotiseurakuntamme parhaaksi-listalta.

Muut uudet valtuutetut ovat Anne... Lue lisää »

Claire Felix oli illan sankari

18.11.2018 - 21:38 Toimitus
Ottelun parhaina palkittiin Annina Keinonen (vas.) Jymystä ja Claire Felix LP-Vampulasta. Otteluisäntänä toimi Wanha VPK ja palkinnot jakoi Anna ja Niko Rajaniemi. Kuva Mauno Kotamäki

LP-Vampula Huittinen sai  voittoputkelleen jatkoa tiukasti taistelleen Jymyn kustannuksella. Leijonankidassa kannustusjoukot olivat hereillä alusta lähtien, mutta joukkue oli hieman käsijarru päällä. Ensimmäinen erä kotijoukkueen virheilyn ja... Lue lisää »

Äänestys päättyy iltakahdeksalta

18.11.2018 - 16:45 Minna Karru
Puoli viiteen mennessä Huittisten seurakuntakeskuksessa oli käynyt äänestämässä 380 henkilöä. Kuvassa äänioikeuttaan käyttää Kirsi Kujanpää, vaalitoimitsijana Maria Kankaanranta. Kuva: Satu Ojala

Aamuyhdeltätoista tänään sunnuntaina alkaneissa seurakuntavaaleissa voi äänestää iltakahdeksaan asti. Huittisissa äänestyspaikka on Huittisten seurakuntakeskus. Sastamalassa äänet annetaan kirkkoherranvirastossa Aittalahdenkadulla.

... Lue lisää »

Poliisi pyytää apua vahingontekojen silminnäkijöiltä

18.11.2018 - 13:54 Toimitus

Kokemäen poliisi pyytää havaintoja liittyen Huittisissa Koskitien, Torkinkadun ja Kylväjänkadun alueella 17.11.2018 n. klo 00.30 jälkeen tapahtuneisiin vahingontekoihin.
Alueella oli sytytetty palamaan lava-auto sekä tehty ilkivaltaa... Lue lisää »

Sunnuntaina äänestetään seurakuntavaaleissa

17.11.2018 - 10:44 Minna Karru
Neljä vuotta sitten Huittisissa äänestettiin kirkossa, tänä vuonna äänet annetaan seurakuntakeskuksessa.

Huittisissa lähdetään seurakuntavaalien varsinaiseen äänestyspäivään prosentista 7,71. Sastamalassa tilanne on ennakkoäänestyksen jälkeen 12,2 prosenttia.
Neljä vuotta sitten Huittisissa lopullinen äänestysprosentti oli 21,5 ja... Lue lisää »

Raijalan pohjavesialueen geologista rakennetta tutkitaan

16.11.2018 - 14:05 Minna Karru
Vuonna 2012 Varsinais-Suomen ely-keskus selvitytti pohjavesialueiden geologista rakennetta ja pohjavesiolosuhteita Sahkonkankaalla sekä Vakkilan ja Huhtamon alueella. (Ruutukaappaus: tupa.gtk.fi/raportti/arkisto/104_2014.pdf)

Geologian tutkimuskeskus GTK käynnistää tässä kuussa Raijalan pohjavesialueen geologisen rakenteen selvityksen.
–Maastotyöt aloitetaan maatutkaluotauksilla. Kallioperän syvyyttä, irtomaakerroksen paksuutta ja maaperän kerrosrakenteita... Lue lisää »

Lauhan lähiruokafestivaalille Vuoden kyläteko -tunnustus

16.11.2018 - 09:56 Marja-Liisa Hakanen
Kuvassa SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola (vas) ja puheenjohtaja Paavo Törmälä (oik.) sekä Lauhan Maamiesseuran puheenjohtaja Atri Savolainen (kesk.) idean “äiti” Annika Eklöf ja talkoolainen Erkki Nurmi. Kuva: Reijo Siltala

Elokuussa ensimmäistä kertaa Huittisissa järjestetty Lauhan lähiruokafestivaali on saanut SaKylien Vuoden kyläteko -tunnustuksen. Tapahtuman järjesti Lauhan Maamiesseura ja se houkutteli Lauhan kylään noin 5 000 lähiruuasta kiinnostunutta kävijää... Lue lisää »

Tutkittua tietoa ja vertaistukea

16.11.2018 - 05:23 Minna Karru
Kuntoutusohjaaja Satu Puotiniemi (vas.) on innostunut Varpu Tyyskä-Korhosen vetämästä Hetki-projektista. –Välineitä lapsen ja vanhemman myönteisen vuorovaikutuksen lisäämiseen ja vanhempien voimavarojen kasvattamiseen ei koskaan ole liikaa.

–Tosi nöyränä on oltava tämän työn edessä. Pitää muistaa, että perhe on asiantuntija omassa asiassaan. Me ammattilaiset olemme ennemmin välillisiä vaikuttajia, sanoi projektipäällikkö Varpu Tyyskä-Korhonen. Hän puhui Huittisissa ryhmämallista,... Lue lisää »

Sivut