Valtaosa tilaajista saa Lauttakylä-lehden lakon aikanakin

11.11.2019 - 15:03 Marja-Liisa Hakanen
Lauttakylä-lehden digitaalinen näköislehti on postilakon takia tällä viikolla kaikkien luettavana maksutta.

Maanantaina alkanut Posti ja logistiikka-alan unionin eli PAU:n lakko vaikuttaa myös sanomalehtien jakeluun. Lakosta huolimatta suurin osa Lauttakylä-lehden tilaajista saa lehtensä tavalliseen tapaan varhaisjakelussa.
Lehtiväen omin voimin... Lue lisää »

Kaupunginhallitus äänesti veroprosenteista – Valtuusto päättää maanantaina

13.11.2019 - 05:20 Satu Ojala
Kaupunginvaltuusto päättää veroprosenttien lisäksi maanantaina myös tulevan vuoden budjetista.

Huittisten kaupunginhallitus ei niellyt kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan esitystä nostaa ensi vuoden tuloveroa 21,25 prosenttiin.

Prosentista äänestettiin ja Jani Kiurun (kok) esitys sai taakseen hallituksen enemmistön. Äänin 5–4 hallitus... Lue lisää »

Amanda Kotajalle 400 metriltä pistesija

12.11.2019 - 18:42 Toimitus
Amanda Kotaja kelasi T54-luokan MM-finaalissa kauden parhaan aikansa ja oli kisassa seitsemäs. Kuva: SUL/Oliver Kremer

Amanda Kotajan tavoitteet täyttyivät parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Kotaja voitti naisten T54-luokan ratakelauksen 100 metrin maailmanmestaruuden ja nousi tiistaina kakkosmatkansa 400 metrin finaalissa seitsemänneksi kauden parhaalla... Lue lisää »

Lentopallon kausikortteja saa nyt lainaan kirjastosta: "Kortin voi noutaa käytännössä hallin vierestä".

12.11.2019 - 14:37 Mikko Perttunen
Vaikka kirjastosalin kattokorkeus riittäisi lentopallo-otteluun, ei Iina Andrikopoulouta (vas.) ja Anastasia Borichevaa sentään ainakaan vielä nähdä oikeasti kirjastossa pelaamassa. Kausikortin kotiotteluihin kirjastosta kyllä saa lainaan.

LP-Vampulan kotiotteluihin saa nyt lainattua kausikortteja Huittisten pääkirjastosta. Kirjaston aineistoon on lisätty kaksi kausikorttia, jotka ovat lainattavissa viimeistään tämän viikon torstaina.

LP-Vampula ei ole ensimmäinen seura,... Lue lisää »

LP-Vampulalle neljäs peräkkäinen voitto liigassa

11.11.2019 - 20:33 Toimitus
LP-Vampulan parhaana palkittiin passari Klara Peric.

LP-Vampula Huittinen matkusti maanantai-illaksi Kuopioon testatakseen Mestaruusliigan ottelussa sarjanousija Puijo Wolleyn kunnon. Mielenkiintoa otteluun lisäsi Puijon kolmen pelaajan Vampulan pelitaustat.
Petra Sahlberg ja Oona Pennanen... Lue lisää »

Kummiyhdistyksillä ja kasvatuslaatikoilla ideakisan voittoon

11.11.2019 - 17:23 Minna Karru
Liikuntapaikkojen, leikkipuistojen ja vastaavien kohteiden kummiyhdistystoiminta oli Jari Enon idea. Sari Laakso ideoi kuntalaisten käyttöön yhteen paikkaan koottuja kasvulaatikoita, joissa nimellistä vuokraa vastaan voi viljellä sitä mitä tahtoo.

Huittislainen Tonnilla todeksi -ideakilpailu tuotti kaikkiaan 25 ehdotusta.

Voittajiksi seuloutuivat Sari Laakson ideoimat kasvilaatikot ja Jari Enon kehittelemä kummiyhdistystoiminta. Kasvilaatikoissa kuntalaiset voisivat pientä vuokraa... Lue lisää »

Huhkolan puistoalue -kyselyssä nykyinen miljöö korostui – Koulun paikka närästi edelleen

11.11.2019 - 05:27 Minna Karru
Huhkolan puistoalueen kehittäminen -kyselyyn sai merkitä tärkeitä paikkoja ja halutessaan kommentoida. Yksi vastaajista totesi: "Kaunis puistoalue, kaupungin merkittävin viheralue lähellä asutusta ja liikuntapaikkoja."

Huittisten kaupunki haki syksyisellä kuntalaiskyselyllä mielipiteitä Huhkolan puistoalueen kehittämiseen. Niitäkin tuli, mutta myös kommentteja, joissa ei haluta koulun rakentamista puiston tuntumaan. Koulun sijoituspaikkaan otettiin kantaa... Lue lisää »

Amanda Kotaja uusi maailmanmestaruutensa

08.11.2019 - 18:24 Satu Ojala
Amanda Kotajalla hymy oli jo herkässä eilisen alkuerän jälkeen. Kuva: SUL/Oliver Kremer

Amanda Kotaja oli aivan ylivoimainen paraurheilun MM-kisoissa Dubaissa hetki sitten käydyssä T-54 luokan satasen ratakelauksessa. Vampulan Urheilijoita edustava Kotja kellotti eilen jo kisaennätyksen alkuerässään ja nappasi tänään aivan samalla... Lue lisää »

Influenssarokotukset ilman ajanvarausta alkamassa

08.11.2019 - 05:29 Minna Karru
Huittisten Perhekeskuksen neuvolassa influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta keskiviikkoisin 13.11. lähtien kello 14–17.30. Rokotuksia annetaan ainakin keskiviikkoon 18.12. asti. Kuva: Katja Fuhlert/Pixabay

–Influenssarokotuksella suojaa muitakin kuin itsensä, vaikka perheen jäsenensä ja työkaverinsa, sanoo neuvolan osastonhoitaja Elise Inberg Huittisten terveyskeskuksesta.
–Influenssaa voi tartuttaa sellainenkin, joka ei itse sairasta vaan... Lue lisää »

Pikkupaikkakunnan elokuvateatteribisnes luovii suoratoistopalveluiden ja suurten salien ristiaallokossa

07.11.2019 - 05:21 Mikko Perttunen
Toni Salmi tuurailee Huittisten lipun- ja leffaherkkumyynnissä satunnaisesti. Pääasiallisesti hän työskentelee Vammalan Kinosetissa.

Elokuvateattereilla on ollut helpompiakin aikoja. Tällä hetkellä kentiessuurin yksittäinen haaste ovat suoratoistopalvelut.

–Ennen kaikkea kilpailemme tietysti ihmisten vapaa-ajasta, ja sitä kakkua ovat jakamassa monet muutkin, Kinosetin... Lue lisää »