Keikyä yksi Sastamalan kehittämisvyöhykkeistä

31.07.2019 - 06:00 Pipsa Vatanen
Keikyän riippusillalla polkevan Leena Miikan mukaan parasta Keikyässä on joki, maisemat ja lenkkeilymahdollisuudet.

Päivitetyn kaupunkirakennesuunnitelman mukaan Sastamalan kaupunki aikoo tulevaisuudessa kehittää ensisijaisesti Keikyän, Karkun, Mouhijärven ja kaupungin keskustan alueita.

–Keikyän kohdalla syy on se, että viime vuodet kehitys alueella on ollut hyvin niukkaa ja väkimäärä on jatkanut laskuaan. Nyt täytyy tehdä erityistoimenpiteitä, jotta alue säilyttää elinvoimaisuutensa, kaupungingeodeetti Arto Vuorijärvi korostaa.

Keikyällä nähdään olevan paljon valjastamatonta matkailupotentiaalia, jonka avulla voisi kohentaa alueen imagoa. Sitä kautta myös tappiollista väestönkehitystä saataisiin hillittyä.

Suunnitelman tavoitteena on hidastaa väestön vähenemistä nykyvauhdista, jotta vuonna 2030 Keikyässä olisi 2 210 asukasta. Vuoden 2017 lopussa asukkaita oli enää 2 374.

Vuorijärven mukaan alueella on virinnyt teolliseen historiaan ja käsityöperinteeseen liittyvää matkailutoimintaa. Turisteja alueelle voisi houkutella myös kunnostusta odottava riippusilta.

–Kaupungilla on yhä se tahtotila, että silta kunnostetaan. Rahoitukseen toivotaan kuitenkin laajempia hartioita. Joukkorahoitus voisi olla yksi mahdollinen ratkaisu.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.