Päivän hyvä työ

31.05.2019 - 05:35 Satu Ojala
–Tänään täällä oli siistiä, mutta esimerkiksi nämä purukumit kuuluvat roskikseen, sanoo Arja Nieminen.

Se alkoi ensin kymmenestä roskasta.

–Päätin, että kerään aamun kävelylenkkini varrelta joka päivä kymmenen roskaa. Päätös ei onnistunut, sillä eihän sen kymmenennen jälkeen voinut niitä silmiin osuneita roskia jättää sinne penkereelle, sanoo Arja Nieminen.

–Käyn joka päivä kävelylenkillä, jonka pituus vaihtelee viidestä seitsemään kilometriin. Sen jälkeen lähden pyöräilemään.

–Roskat reittieni varrella alkoivat ärsyttää minua ja ryhdyin keräämään niitä pois ja viemään lähimpään roskikseen. Jos silmiin osuu muovikassi, se täyttyy aika nopeasti.

Arja Nieminen ei ole ainoa, joka tekee päivän hyvän työn lenkillä ollessaan. Ilmiö on kansainvälinen ja roskien kerääjiä kutsutaan ploggaajiksi. Hänellä on Huittisissakin monta hengenheimolaista, jotka pitävät huolen yhteisistä alueistamme.

–Tämä on uudenlainen harrastus meille, jotka tykkäämme lenkkeillä. (..)

Arja Nieminen on ollut jo kolme kertaa siivoamassa uimahallin taakse rakennettua liikuntapuistoa.

–Tämä on hieno paikka ja pysyykin sellaisena, jos täällä kokoontuva nuoriso ymmärtää laittaa roskat roskiin. Lämpimän toukokuun viikonlopun jäljiltä täällä oli paljon rikottuja juomatölkkejä, karkkeja ja muuta roskaa, Nieminen luettelee.

–Ruuantähteiden heittely tekonurmelle koituu tämän alueen kohtaloksi, jos niitä ei ymmärretä siivota pois. Seuraavaksi paikan valtaavat naakat ja sen jälkeen täällä ei ole kivaa kenelläkään.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.