Naapurina kaveri

31.05.2018 - 05:31 Mikko Perttunen
Asunto-osakeyhtiö Rantahovissa naapuruus kukoistaa – ja toisia vähintään siedetään.

Grillimestarina häärivä Taisto Riimukallio huutelee naapureitaan syömään. Asunto-osakeyhtiö Rantahovin asukkaat ovat kerääntyneet yhteen pihatalkoiden merkeissä, ja parisenkymmentä talkoolaista käy kukin makkaran kimppuun, kunhan saa työnsä siihen malliin.

Naapuruus ei ehkä tänä päivänä ole sitä kuin ennen. Erityisesti kerrostaloyhtiöissä moni tuntuu elävän omassa kuplassaan, vaikka asutaankin tiiviisti kymmenien muiden ihmisten kanssa saman katon alla.

Rantahovissa on 27 asuntoa, ja lähes kaikki ovat ainakin jossain määrin tuttuja keskenään.
–Nimimuisti ei ole kaikkein paras, mutta kyllä kaikkien kanssa vähintään näkötuttuja ollaan. Olen tässä alusta saakka asunut, ja vaikka on porukka ehtinyt vaihtuakin, tutuksi tullaan kuitenkin yleensä äkkiä, Matti Tala kertoo.

Naapurisuhteita lujittavat muun muassa talkoot ja muut yhteiset tapahtumat, jotka keräävät porukan ainakin pari kertaa vuodessa kasaan. Se rakentaa taloyhtiön puheenjohtaja Heimo Visurin mukaan myös tärkeää luottamusta asukkaiden välille.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.