Jokainen on yhtä arvokas

31.03.2017 - 09:32 Mikko Perttunen
Oppilaat pääsivät kyselemään maahanmuutajilta heitä kiinnostavia asioita. Kuvassa Mohammad Ali Mohammadi ja Sanja Paasikivi.

Maahanmuuttajat ja kuudesluokkalaiset kohtasivat rasisminvastaisella viikolla.

–Kuinka kauan matka kesti? Millä te tulitte Suomeen? Kuinka vaikeaa tänne oli tulla? Millä pystyitte elämään matkan aikana? Miten pääsitte rajojen yli? Onko Suomessa hyvä asua? Oletteko kohdanneet rasismia?

Nämä asiat kiinnostivat Lauttakylän koulun 6B-luokan oppilaita Elä ja osallistu Huittisissa -hankkeen ja SPR Huittisten järjestämässä kouluyhteistyötapahtumassa.

–Tällaiset tapahtumat vähentävät ennakkoluuloja. Ihmisillä tuntuu olevan välillä kummallisiakin käsityksiä eri asioista, Suomen Punaisen Ristin Huittisten osaston puheenjohtaja Timo Hälli kertoo.

Tapahtumassa olivat puhumassa maahanmuuttajien, koululaisten ja Hällin lisäksi Huittisten maahanmuuttokoordinaattori Riikka Kunnas ja SPR:n Satakunnan piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Annakatriina Jylhä.
Hällin mukaan kyse on tavallaan kansalaiskasvatuksesta. Tarkoituksena on avartaa nuorten maailmankuvaa. Hälli, Jylhä ja Kunnas kertoivat yleisesti muun muassa rasismista ja sen ilmenemisestä sekä turvapaikanhakijoista ja syistä pakolaisuuden takana.

Lue koko juttu keskiviikon 29.3. lehdestä

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.