Senioritalohanke toteutumassa

30.12.2015 - 13:29 Satu Ojala
Liikemies Pentti Setälän monivuotinen suunnitelma senioritalosta on jälleen askelta edempänä toteutumista. Senioritalo rakennetaan Huittisten keskustaan linja-autoaseman viereen.

Liikemies Pentti Setälän senioritalohankkeessa Huittisissa on otettu loikka eteenpäin, kun Setälä on saanut palvelujen tuottajaksi Sortso Osuuskunnan Espoosta. Sortso tuottaa senioritalon viereen rakennettavaan kiinteistöön muun muassa ravintolapalvelut, kotihoito-, kotisairaanhoito- ja päivätoimintapalvelut. Ravintola toimii myös ulkopuolisille lounasravintolana ja on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin.
-Henkilökunta palkataan Huittisista, mutta määrä on vielä avoin, sanoo toimitusjohtaja Petri Laurila.

Sortso on yhteiskunnallinen yritys, jonka pääkonttori on Espoossa. Yrityksellä on pääkaupunkiseudun lisäksi toimintaa Kokkolassa ja Forssassa. Huittinen on ensimmäinen paikkakunta, jossa yrityksellä on kiinteä toimipiste. Muilla paikkakunnilla yritys tuottaa kotiin tuotavia palveluja.
-Huittisten senioritalohanke vaikutti niin hyvältä, että lähdimme sen vuoksi mukaan. Setälä oli neuvotellut aiemmin muiden palveluntuottajien kanssa, mutta neuvottelut kariutuivat. Me jatkamme neuvotteluja siitä pisteestä mihin ne ovat aiemmin jääneet, sanoo Laurila.

Laurila ja Setälä toivovat, että rakentamaan päästään keväällä ja toiminta voisi käynnistyä jo vuoden kuluttua.
-Senioritalon ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana tämä palveluyksikkö ja 16 asunnon kerrostalo. Asuntoihin on jo olemassa varauksia ja kun ne varmistuvat, haemme heti rakennuslupaa, sanoo Pentti Setälä.
Senioritalo rakennetaan linja-autoaseman viereen. Samalle tontille on suunniteltu myös toista 15 asunnon asuintaloa, mutta se toteutetaan myöhemmin.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.