Influenssarokotukset alkavat tällä viikolla Huittisissa

30.10.2018 - 05:05 Pipsa Vatanen
Olli Bäckman, Susanna Siuko ja Marja Heikkilä muistuttavat, että parhaan suojan influenssaa vastaan antaa pistettävä rokote. Koska kyseessä on virustauti, antibiootit eivät siihen tehoa.

Tulevaan influenssakauteen varaudutaan Huittisissakin entistä tehokkaammalla rokotteella. Kansallisen rokotusohjelman Vaxigrip Tetra -rokotteessa uutta on se, että rokote sisältää nyt neljä viruskantaa eli kaksi A- ja kaksi B-virusta. Viime vuoden rokotteessa viruskantoja oli kolme.

–Viruksen luonteeseen kuuluu, että sen pintarakenteet muuttuvat. Viruksessa on myös erilaisia alatyyppejä. Rokotteella pyritään vastaamaan mahdollisimman moniin maailmalla jyllääviin viruksiin, terveyskeskuslääkäri Olli Bäckman korostaa. (..)

Viime vuonna influenssarokotteen teho jäi keskimääräistä heikommaksi. Bäckmanin mukaan osittaisenkin suojan annettuaan rokote kuitenkin lyhensi sairastamisaikoja ja vähensi jälkitautien riskiä.

Liikkeellä on yleensä molempia eli A- ja B-viruksia. Terveyskeskuslääkäri arvioi, että usein kauden alussa ensin vallalla on toinen ja kauden lopussa toinen. (..)

Huittisten neuvolassa rokotetaan tänään tiistaina ja tämän viikon torstaina. Vampulan neuvolassa rokotetaan keskiviikkona. Rokotuksia annetaan jatkossa myös maanantaisin iltavastaanotoilla. Huittisiin on varattu rokotuspäiviä varten 8 00 rokotetta.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.