Pyöräilijöiden valot syynissä

30.10.2017 - 11:06 Minna Karru
Poliisi muistuttaa, että huonoissa näkyvyysolosuhteissa pyörän ja pyöräilijän näkyvyys on tärkeää varmistaa pitämällä pyörän valot ja heijastimet kunnossa.

Lounais-Suomen poliisi valvoo erityisesti lähiviikkojen aikana polkupyöräilijöiden valojen käyttöä. Valoitta ajamisesta pimeän tai hämärän aikana voi seurata 40 euron rikesakko. Poliisin havainnon mukaan valoitta ajaminen on varsin yleistä. Halvimmillaan polkupyörään soveltuvan valolaitteen voi ostaa alle kymmenellä eurolla, joten ennemmin kannattaa ostaa valolaite kuin joutua sakotetuksi.

Poliisi haluaa muistuttaa polkupyöräilijöitä pyöräilyn vaaroista ja kannustaa pyöräilijöitä turvalliseen liikkumiseen. Paras ja halvin henkivakuutus hämärässä ja pimeässä ajettaessa on pyöräilykypärän ja valojen käyttäminen. Syksyyn liittyvät hämärä ja pimeys lisäävät riskiä joutua auton kanssa yhteentörmäykseen.

Huonoissa näkyvyysolosuhteissa pyörän ja pyöräilijän näkyvyys onkin tärkeää varmistaa pitämällä pyörän valot ja heijastimet kunnossa. Omaa näkyvyyttään pyöräilijä voi parantaa ajoasun päälle puetulla huomioliivillä. Lainsäädännön mukaan polkupyörässä on oltava pimeällä tai hämärässä ajettaessa etuvalo sekä etu-, taka-, sivu- ja poljinheijastimet.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.