Syksyn jahtikausi alkanut valkohäntäpeuran metsästyksellä – Hirvijahtiin lähdetään 12. lokakuuta

30.09.2019 - 05:21 Sari Mäkelä
Peurajahti vahtimalla alkoi syyskuun alussa. Metsästysseura Ilossa jahtiin ryhdyttiin sihteeri Arttu Huhtasen mukaan heti, sillä valkohäntäpeurojen lupamäärä on suuri, 370 lupaa. Kuva: Suvi Ivanoff

Oranssiliiviset hirvimiehet suuntaavat hirvimetsälle näillä seuduin perinteisesti lokakuun toisena lauantaina eli tänä vuonna 12. lokakuuta.

Metsästäjiä on kuitenkin jo näkynyt maastossa, sillä syyskuun alusta lähtien on voinut metsästää peuroja vahtimalla eli ilman metsästyskoiraa. Viime viikonlopusta lähtien on voinut käyttää myös koiria.

Huittislaisessa Metsästysseura Ilossa toimeen ryhdyttiin heti, sillä valkohäntäpeurojen lupamäärä on suuri, 370 lupaa. Kaikkiaan Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella Huittisissa ja Keikyässä on tuhannen peuralupaa.

–Syyskuun aikana ilolaiset ovat kaataneet liki 70 peuraa valtatie 2:n läheisyydestä, noin kilometrin matkalta. Määrä on suuri, mutta sitä ei edes huomaa, niin paljon siellä on peuroja, kertoo Arttu Huhtanen, joka valittiin seuran sihteeriksi elokuussa hirvikokouksen aikaan.

–Peurakanta on vahvempi kuin koskaan. Kanta on kasvanut, kun naaraat saavat kaksois-, kolmois- ja nelosvasoja, jotka puolestaan parin vuoden päästä saavat taas paljon vasoja. Metsästäjät saavat tehdä tosissaan töitä kannan leikkaamiseksi riista-suunnitelmien mukaiseksi.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 40 (2.10.19).
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.