Suomen luonto silmälle esteettinen – Tuuli tasoittanut terävyyden

30.08.2019 - 05:46 Pipsa Vatanen
Kun Katja Laukkanen muutti Turusta Huittisiin, häntä ihmetytti tuoksujen puuttuminen. –Meri tuoksuu suolaiselta, leväiseltä, jopa kotoisalta. Suosikkituoksuni löytyy kuitenkin sateen jälkeisestä metsästä.

Kun Katja Laukkanen kävi nuorempana Sveitsissä, hän ei pitänyt näkemästään. Vuorenhuiput vaikuttivat jylhyydellään ja maisemat olivat hienot, mutta jokin tökki.

–Vuoret olivat jotenkin liian teräviä, kovia. Suomessa on tuulen tasoittama pyöreys, kivet on päällystetty sammaleella. Suomen luonto on silmälle esteettisempi. Toiset taas voivat kokea, ettei täällä ole riittävän räväkkää, Laukkanen pohtii.

Turusta kotoisin oleva Laukkanen pääsi metsään seikkailemaan suoraan lapsuudenkotinsa takapihalta. Luontoharrastusta ruokki entisestään partio, jonka tyttö aloitti seitsemänvuotiaana.

Aikuisiällä hän lähti vielä mukaan Tunturikerho Geatkin toimintaan. Sen painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastamineja luonnon kunnioittaminen. Tunturikerho on vienyt Laukkasen Lappiinkin, jonne hänen sydämensä jäi.

–Kuntoilu ei ole minulle se ykkösasia. Tykkään katsella maisemia, en ole mikään kiitäjä, hän sanoo.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 35.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.