Soini puolusti hallitusta

30.08.2016 - 15:38 Heikki Isotalo
Timo Soini sai punkalaitumiselta kellosepältä Raimo Lahtiselta kouraansa naamaansa kantavan rannekellon.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini kävi tiistaina 30.8. Härkäpakarin edustalla kertomassa hallituksen aikaansaannoksista. Soini pitää Juha Sipilän hallitusta toimintakykyisempänä kuin Jyrki Kataisen (kok.) ”katastrofihallitusta”.
–Viime hallituksen aikaan työttömiä tuli 100 000 lisää. Nyt määrä on pienentynyt 30 000:lla, Soini toteaa.

Työllisyystilanne on kohentunut samaan aikaan koko euroalueella.

Soini pitää kilpailukykysopimusta lupaavana uudistuksena. Soini kannattaa myös yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien eläkkeelle jäämisen mahdollistavaa Lex Lindströmiä, jota työministeri Jari Lindström (ps.) on hiljattain ehdottanut. Vastaava laki toteutettiin kertaluontoisena vuosikymmen sitten, silloin SDP:n kansanedustajan Ilkka Taipaleen nimeä kantaen.

Soini muistuttaa myös siitä, että perussuomalaisten vaikutuksen ansiosta lakkautusuhan alla ollut Huittisten varavankila jatkaa toimintaansa.

Soini vihjasi blogikirjoituksessaan (20.8.), että jatkaisi hallituskauden loppuun asti ”ainakin ministerinä”, mutta ei maininnut jatkostaan puolueen puheenjohtajana. Soini toppuuttelee huhuja lähtöaikeistaan.
–Olen sanonut tätä ennenkin: teidänhän tulisi minua ikävä! Kryptistä sanavalintaa saa tulkita. En ole itse tähän asiaan ajatusta uhrannut.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.