Uimista ei suositella Kiikan rannassa

30.07.2018 - 15:44 Sari Mäkelä

 

Uimista ei suositella vieläkään Kiikan mattolaiturin rannassa, jonne pääsi valumaan jätevettä jätevedenpumppaamon vikatilan vuoksi.

-Viime maanantaina otetuista vesinäytteistä löytyi runsaasti E. coleja ja suolistoperäisiä enterokokkeja, kertoo terveysvalvonnan johtaja Risto Ekonen.

-Ensi maanantaina otetaan uusintanäyte. Uimista ei suositella ennen kuin vesinäytteet ovat puhtaat.

Terveysvalvonnan tiedossa on, että 31 likaantuneessa vedessä uineesta ihmisestä 19 sairastui vatsatautiin.

Lossikujan päässä olevan kuivanmaan matonpesupaikan vieressä olevan pumppaamon vuoto pilasi väliaikaisesti rannan. Vikatila aiheutui 24. heinäkuuta. Pumppaamo saatiin korjattua tiistaina.

Tieto asiasta alkoi levitä muun muassa Kiikka-nimisen Facebook-ryhmän viestien perusteella, kun monet kertoivat uimareiden sairastuneen vatsatautiin.

Terveysvalvonnan johtaja Risto Ekonen Sotesista sai asiasta tiedon sähköpostilla ja hän kävi paikan päällä maanantaina.
–Kyllä rannassa näkee, että sinne on päässyt jätevettä. Pumppaamoa ryhdyttiin heti korjaamaan ja se pitäisi saada kuntoon tiistaina. Virtaavassa joessa vesi vaihtuu, mutta uimaan ei ole vielä asiaa. Viemme rantaan tiedotteen asiasta, kertoi Ekonen viime maanantaina.

Hän otti maanantaina vedestä näytteen, jonka tulokset saatiin keskiviikkona.  

Uimapaikka ei ole yleinen uimaranta, mutta hyvän sijaintinsa vuoksi sitä käytetään paljon. Matonpesupaikalle tuleva vesi on myös joesta.

Uutinen päivitetty 2.8.2018 kello 10.30

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.