Vastaanottokeskus lakkautetaan Huittisissa

30.05.2016 - 15:59 Satu Ojala

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa 23 aikuisten ja perheiden vastaanottokeskusta ja 21 alaikäisyksikköä.
Satakunnasta lakkautetaan Harjavallan 140-paikkainen vastaanottokeskus marraskuun loppuun mennessä. Porista vähennetään 60 majoituspaikkaa. Alaikäisyksiköistä lakkautetaan Huittisten 40-paikkainen yksikkö marraskuun loppuun mennessä.

Lakkautusten, sopimusten päättymisien ja vähennysten seurauksena majoituspaikkoja vähenee koko maassa yhteensä noin 5 700, joista vajaat 900 alaikäisille ilman huoltajaa tulleille turvapaikanhakijoille tarkoitetuista yksiköistä.
Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuksia perustetaan ja lakkautetaan aina tarpeen mukaan. Turvapaikanhakijoita on saapunut maltillisesti alkuvuoden aikana ja samaan aikaan paikkoja vapautuu, kun turvapaikanhakijat saavat päätöksiä, siirtyvät kuntiin tai poistuvat maasta.
–Tiukan kulukurin vuoksi paikkoja vähennetään nyt niin paljon kuin mahdollista. Jos tilanne muuttuu tulevien kuukausien aikana ja majoituspaikkoja tarvitaankin ennakoitua enemmän, voidaan nyt ilmoitettuja paikkavähennyksiä tarkistaa, todetaan maahanmuuttoviraston tiedotteessa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.