Mämmi muuntuu moneksi

30.03.2018 - 05:43 Marja-Liisa Hakanen
-Leivonnaisissa mämmi maistuu usein niillekin, jotka eivät pidä siitä sellaisenaan, sanoo Marja Willman, joka oli tehnyt mämmistä myös juustokakun.

Mämmi jakaa mielipiteet. Toiset rakastavat sitä, toiset eivät suin surminkaan koske siihen. Paitsi ehkä silloin, kun mämmistä on tuunattu aivan uudenlaisia pääsiäisherkkuja.

Ämmien ja mämmien illassa, jonka järjestivät Huittisten maatalousnaiset, maisteltiin erilaisia kaupan makumämmejä ja mämmistä tehtyjä leivonnaisia. Niitä esitteli Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Maija Willman, joka opasti myös mämmin tekemiseen itse.
–Mämmi on vanha, suomalainen perinneruoka, joka on lähtöisin Länsi-Suomesta. Mämmin suosio on viime vuosina kasvanut, esimerkiksi viime pääsiäisenä se tahtoi loppua kaupoista, kun menekki oli niin kova. (..)

Alkuun tarjottiin Ämmin jälkkärishottia, jossa oli mämmin lisäksi appelsiinimehua ja vaniljakastiketta. Kahvin kanssa herkuteltiin mämmimutakakulla, juustokakulla, mämmimuffinsseilla ja mämminäkkärillä.

 

Videolla Maija Willman opastaa mämmin valmistukseen.

(Lehtijuttuun liittyvästä mämmireseptistä on tipahtanut pois kakkosvaiheen tarvitsema vesimäärä, se on 2 litraa.)

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

 

 

Juttua päivitetty klo 7.31 lisäämällä linkki mämmivideoon.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.