Ehkäisyvälineitä ilmaiseksi alle 25-vuotiaille

30.01.2019 - 05:18 Satu Ojala
Terveydenhoitaja Leena Evala esittelee asiakkailleen erilaisia ehkäisyvaihtoehtoja, joista sitten valitaan asiakkaalle sopivin.

Huittisissa aloitetaan ilmaisten ehkäisyvälineiden antaminen 15–24-vuotiaille nuorille. Asiasta päätettiin jo kuluvan vuoden budjettia hyväksyttäessä, mutta perusturvalautakunta hyväksyi päätöksen vielä torstain kokouksessaan.

–Tämä päätös on osa Huittisten kaupunkistrategiaa, jonka yhtenä painopisteenä on lasten ja nuorten hyvinvointi, sanoo Huittisten terveyskeskuksen ylilääkäri Anna Jaatinen.

Huittisissa tehdään tilastojen mukaan abortteja alle 25-vuotiaille suhteessa enemmän kuin koko Satakunnassa ja Manner-Suomessa. Viime vuonna raskauden keskeytyksiä tehtiin seitsemälle huittislaisnuorelle.

–Kun määrät ovat näin pieniä, vuosittainen vaihtelu vääristää tilastoja helposti. Mitään varsinaista trendiä ylöspäin ei ole.

–Ehkäisyvälineiden jako ilmaiseksi ei välttämättä lopeta näitä kokonaan, mutta ainakin nyt tätä palvelua on tarjolla. (..)

Huittisten kaupungilta ehkäisyvälineiden jako on noin 15 000 euron panostus vuodessa. Suomessa ilmaista ehkäisyä tarjotaan Väestöliiton mukaan noin 35–45 kunnassa.

–Kyse ei ole pelkästään ehkäisyvälineiden jaosta, vaan samalla nuorille annetaan tietoa ehkäisystä, puhutaan erilaisista sukupuolitaudeista sekä myös tunteista ja rajojen asettamisesta. Jokaisella ihmisellä on oikeus määrätä itse omasta kehostaan.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.