Puukottajalle runsaat neljä vuotta vankeutta

30.01.2018 - 10:00 Toimitus

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi huittislaisen Aleksi Yli-Hellän neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen tapon yrityksestä ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan kahdelle uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 4 700 euroa sekä toiselle uhrille 3 500 euroa henkisestä kärsimyksestä. Lisäksi Yli-Hellän maksettavakseen tuli muita kuluja niin, että kaikkiaan maksettavaa kertyy reilut 11 800 euroa.

Tuomio tuli marraskuisesta aamuyön tapahtumasarjasta, jossa 19-vuotias Yli-Hellä löi huittislaisen ravintolan terassilla miestä kolme kertaa kääntöveitsellä. Sitä ennen miehillä oli ollut molemminpuolinen riitatilanne sisällä ravintolassa.
Terassilla tapahtuneen teon keskeytti ravintolan järjestyksenvalvoja.
Uhri sai tilanteessa kaksi pistohaavaa kyljen alaosaan ja yhden pistohaavan lantion yläreunaan. Mies päätyi sairaalahoitoon vammojen hoitamiseksi.

Miestä puukottaessa Yli-Hellä teki ruumiillista väkivaltaa myös naiselle, joka terassilla halasi miestä, jota Yli-Hellä puukotti. Yksi puukon isku osui naisen oikean käden pikkusormeen.
Iskusta aiheutui haava ja sormen ojentajajänteiden irtoaminen. Syntynyt vamma vaati leikkaushoitoa.

Yli-Hellä otettiin kiinni heti tapahtuman jälkeen ja pidätettiin. Esitutkinnassa hän myönsi puukoniskut, mutta piti menettelyään itsepuolustuksena.
Yli-Hellää on pidetty vangittuna Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä 14.11.2017 lähtien.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.