Vuorohoito saa toivomansa tilat Ainokotiin

29.12.2018 - 05:05 Satu Ojala
Roope Kokko (vas.) ja Daniel Haile ovat päivähoidossa Mansikat-satelliittiryhmässä, joka toimii kaupungintalon alakerrassa. Ulkoleikit leikitään kadun toisella puolella vanhan kunnantalon pihapiirissä.

Huittisissa on pitkään palloteltu, mihin tehdään vuoropäivähoidolle sen tarvitsemat tilat. Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta on patistanut kaupunkia jo pitkään hoitamaan tila-asiat kuntoon.

Vuoropäivähoidon tarve on miltei kolminkertaistunut viidessä vuodessa. Kaupunginvaltuusto päätti viime viikolla ensi vuoden budjetista, jossa varattiin rahat vuoropäivähoidon sijoittamiseksi keväällä vapautuvaan Ainokotiin.

–Varhaiskasvatus sai tällä päätöksellä toivomansa joululahjan. Viimeinkin tämä vuorohoidon tilantarve saadaan täytetyksi ja samalla kykenemme järjestämään perhepäivähoidon varahoidolle paikan, jonne lapset ohjataan, kun oma hoitaja esimerkiksi sairastuu, sanoo sivistysjohtaja Eija Mattila.

Sivistyslautakunta laati Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnalle kokonaissuunnitelman ja -selvityksen siitä, missä toimitiloissa päivähoitoa Huittisissa lähivuosina järjestetään sekä millä aikataululla päiväkotien toimitiloja kehitetään.

Sivistyslautakunta teki työtä käskettyä pyytäen samalla ympäristölautakunnalta jatkoaikaa vuoropäivähoidon toimitiloille siihen asti, kunnes Ainokodin peruskorjaus valmistuu.

Ainokodissa toimii Attendon hoivapalveluyksikkö vielä kevääseen saakka, kunnes Attendon oma Tuulensointu valmistuu Hein-Erkkilään. Nykyisten 15 hoivapaikan sijasta uudessa yksikössä on 30 asukaspaikkaa.

–Suunnittelu ja peruskorjaus vievät oman aikansa ja todennäköistä on, että vuoropäivähoito pääsee Ainokotiin keväällä 2020.

 

 

 

Lue juttu loppuun vuoden viimeisestäLauttakylä-lehdestä,
joka ilmestyi 28.12. poikkeuksellisesti vain digilehtenä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.