Etelän lämpöön

29.12.2017 - 05:46 Mikko Perttunen
Heikki Kulmala (etualalla) ja Markus Ritakallio kertovat, että kesäisin viikoittain järjestettävät ammunnat näkyvät myös hirvimetsällä.

Huittisten eteläisin piste sijaitsee suunnilleen koordinaateissa 60 astetta 58 minuuttia 57 sekuntia pohjoista leveyttä ja 22 astetta 42 minuuttia 34 sekuntia itäistä pituutta.

Larminsuon eteläpuolisen harjumaiseman hiljaisuuden rikkovat laukaukset.
Aivan Huittisten ja Loimaan rajalla on Vampulan metsästysseura Hukan ampumarata. Siellä metsästäjät käyvät harjoittelemassa ennen syksyn jahtikautta.
–Kesäkaudella on paritkymmenet järjestetyt ammunnat. Niiden ulkopuolella saa lisäksi käydä ihan vapaasti ampumassa, seuran puheenjohtaja Markus Ritakallio kertoo.

Ammunnat ovat välttämättömät, mikäli haluaa mukaan jahtiporukkaan. Kesän aikana pitää käydä ampumassa liikkuvaan hirvitauluun yhteensä vähintään 150 pistettä, muuten ei peura- tai hirvimetsälle ole asiaa.
Metsästäjiä on motivoitu harjoitteluun myös jäsentenvälisellä kilpailulla, johon voi kerätä pisteitä koko kesäkauden ajan.Taustalla metsästysseurojen itse asettamissa vaatimuksissa on se, että valtion ampumakoe, joita myös MS Hukka järjestää, helpottui huomattavasti taannoin, mikä vähensi merkittävästi omatoimista harjoittelua. Samalla myös hirviammunnan SM-kisojen osallistujamäärä on pudonnut takavuosista.

–Kyllä laukaukset hirveä kohtaan ovat nyt harjoittelun myötä vähentyneet, Ritakallio sanoo.
–Aiemmin saattoi elävään hirveen tulla parikymmentä laukausta, kun koko rivi alkoi ampua eläimen mennessä passipaikan ohi. Koko mäki kaikui. Vaikka tiukkoja sääntöjä on myös kritisoitu, niin kyllä se näkyy metsällä, kun on harjoiteltu, Heikki Kulmala lisää.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun 28.12.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.