Huittisten seurakunta luopuu kappelin käytöstä siunaustilaisuuksissa

29.12.2015 - 20:59 Satu Ojala

Huittisten kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan ensi vuoden talousarvion kahden äänestyksen jälkeen. Valtuutettu Harri Syrjälä esitti, että seurakunta luopuu rippikoululeiriläisten 80 euron ruokamaksusta ja diakonialeirien 10 euron omavastuusta. Hän piti nykyisessä taloudellisessa tilanteessa maksuja seurakunnalle tarpeettomina, mutta monille seurakuntalaisille turhan suurena menoeränä. Esitys rippikoulun ruokamaksun poistosta kaatui äänin 15-7 ja diakonialeirien maksu äänin 13-9.
Seurakunta jatkaa isojen investointivuosien jälkeen jo toisen vuoden peräkkäin niukemmalla linjalla. Kuluvana vuonna investoinnit olivat vain 7 600 euroa. Ensi vuonna käytetään 10 000 euroa pitkään saneerausta odottaneen kappelin remontin suunnitteluun. Vainajien säilytystilan lisätarve on jo ollut pidempään tiedossa. Saneerausta suunnitellaan niin, että kappelin käytöstä siunaustilaisuuksiin luovutaan.

Saman verran eli 10 000 euroa käytetään nuorisotyön käytössä olevan Kulman pappilan ulkomaalauksen ja ikkunaremontin suunnitteluun.
Vampulan kirkon kellonsoittolaitteiston hankkimiseen varattiin 18 000 euron määräraha.

Seurakunnan talous on vakaalla pohjalla, vaikka kuluva vuosi näyttääkin päättyvän alijäämäiseksi. Selkänojaa eli edellisten vuosien ylijäämää on seurakunnalla vuosi sitten lähes 850 000 euroa. Seurakunnan toimintakulut ovat 1,9 miljoonaa euroa, joista henkilöstökulut ovat 61 prosenttia eli lähes 1,2 miljoonaa euroa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.