Samu Lahdelle EuroSkills-pronssia

29.09.2018 - 22:07 Minna Karru
Samu Lahden voitonriemua Budapestissa. Kuva Skills Finland/Nelli Paakkanen

Huittislaistaustainen Samu Lahti sijoittui kolmanneksi EuroSkills - eli ammattitaidon EM-kilpailuissa Budapestissa. Sataedun Kokemäen toimipisteestä vuonna 2015 valmistuneen Lahden laji on automaatioasennus.

Lahti on rutinoitunut kilpailija. Viime vuonna hän oli kolmastoista WorldSkills -kisoissa Abu Dhabissa. Vuonna 2015 hän sijoittui toiseksi Taitaja-kisoissa Turussa.

-Kilpaillessa pääsee oppimaan mielettömän paljon uutta. Kilpaileminen ja siihen harjoittelu motivoi kehittämään itseään. Samalla pääsee verkostoitumaan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, hän toteaa.

–Budapestin kisaan valmistauduin suorittamalla edellisten vuosien tehtäviä sekä käymällä erilaisilla kursseilla. Valmentauduin myös henkisesti, Samu Lahti kertoo.

Lahti opiskelee tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa. Opiskelujen ohessa hän työskentelee nuorempana sähkö- ja automaatiosuunnittelijana Profil-Bau Industrialilla.

Kaikkiaan Suomen joukkue sai viisi mitalia, joista yksi kultainen ja loput pronssia.

Joukkueiden mitalilistalla Suomi oli seitsemänneksi paras, kaikkiaan kisassa oli mukana 28 maata. Kilpailijoita oli yhteensä reilut 500. Suomalaiskisaajia Budapestissa oli 25. Suomalaiset osallistuivat 22 lajiin kisan 40 lajista.

 

 

Päivitetty 30.9. lisäämällä tiedot Suomen joukkueen kokonaismitalimäärästä sekä vaihtamalla pääkuvaksi kuva palkintojenjakotilaisuudesta.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.