Ilmari Nurminen teki riippusillasta budjettialoitteen

29.09.2018 - 05:20 Minna Karru
Keikyän Korvenkävijöiden sudenpentulauma Oravien Eemeli Virtanen ja Joanna Syren esittivät Keikyä-talolla pidetyn riippusiltakeskustelun yleisölle syitä miksi riippusillasta tulisi pitää huolta. Keskustelusta lisää lehdessä 3.10. Kuva:Anna Nieminen

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) esittää budjettialoitteessaan, että valtio myöntäisi Keikyän riippusillan korjaamiseen 600 000 euroa. Eduskunta päättää valtion talousarviosta loppusyksyllä.

Nurminen perustelee määrärahaehdotustaan muu muassa sillä, että Suomen pisimmän puisen riippusillan kunnostus on kulttuuriteko, koska kohde on kansallisesti tärkeä.

Sillan kustannukset on arvioitui yli miljoonan euron suuruiseksi. Sen tähden sillan kunnostus vaatii Nurmisen mielestä paikallisen rahoituksen lisäksi myös ulkopuolista rahoitusta.

Hän muistuttaa aloitteessaan myös, että mikäli siltaa ei korjata kolmen seuraavan vuoden aikana, siltaa uhkaa käyttökielto.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.