Tieverkon ja tietoliikenneyhteyksien oltava maaseudulla kunnossa

29.08.2019 - 05:36 Marja-Liisa Hakanen
Jouni Kemppainen (vas.), Kati Partanen, Reijo Karhinen, Riikka Peippo ja Tero Martikainen keskustelivat Lauhan Lähiruokafestivaalilla maaseudun ja kotimaisen tuotannon tulevaisuudesta sekä asioista, jotka kenties ovat uhka sille.

Maaseudun elinvoiman turvaaminen on monitahoinen kysymys. Vuorineuvos Reijo Karhisen mielestä Lauhan Lähiruokafestarit on hyvä esimerkki siitä, mistä elinvoima syntyy.

–Ihmisistä se lähtee. Keskeisessä roolissa ovat poliittiset päättäjät. Suomessa olisi varaa turvata kunnon tiestö ja tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Ellei niitä ole, on turhaa puhua maaseudun elinvoimaisuudesta, hän totesi Lauhan Lähiruokafestivaalin keskustelupaneelissa.

MTK:n johtokunnan jäsen Kati Partanen mainitsi tutkimuksen, jossa nuorilta oli kysytty tulevaisuuden unelmien asuinpaikkaa. Monelle se oli maaseutu.

–Tiestön ja tietoliikenneyhteyksien on oltava kunnossa, on oltava monipuolista yritystoimintaa, jotta nuorille aikuisille on töitä. Ja imagoon pitää panostaa, sen on oltava kunnossa, jotta muuttajat kokisivat paikkakunnan potentiaalisena vaihtoehtona. (..)

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen nosti esiin elinkeinoministeri Katri Kulmunin aikeet siirtää aluekehitysrahaa isoilta kaupungeilta pienemmille seutukaupungeille.

–Huittisten ja Sastamalan pitäisi ehdottomasti päästä näiden saajien joukkoon.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 35.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.