Tulevaisuutta ei ole ilman menestyviä tuottajia

29.08.2018 - 05:18 Marja-Liisa Hakanen
–Todella hieno tapahtuma tuoda esiin maaseudun pientuottajia ja heidän tuotteitaan, kehuivat lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen ja kansanedustaja Anne Kalmari Lauhan Lähiruokafestivaalia.

 

Huittisissa kuultiin viikonloppuna asiaa kotimaisesta ruuantuotannosta. Lauhan Lähiruokafestivaaleilla pidettyyn keskustelufoorumiin osallistuivat eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.), hallituksen lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen sekä kauppias Jaakko Kauppinen.

Heitä tenttasi Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Hän kysyi muun muassa, saako tuottaja palkkansa vai viekö kauppa kaiken, ja mitä voidaan tehdä vaikeuksissa olevan maatalouden hyväksi.

–En lähde syyllistämään kauppaa. Se tekee hyvää työtä laittamalla lähiruokaa näkyvästi esille. Alkutuotannon kannattavuuskriisi on kuitenkin totta, mutta pilkahduksia paremmasta on nähtävissä, esimerkiksi luomun kannattavuudesta on selkeitä signaaleja. Silti tarvitaan isoj muutoksia, jotta suomalainen alkutuotanto saadaan positiiviselle uralle, Kirsi Viljanen sanoi.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.