Mikko Oivanen VaLePan paitaan

29.07.2019 - 18:00 Minna Karru
33-vuotias Mikko Oivanen on kaksi senttiä vaille kaksimetrinen hakkuri.

Viime kauden qatarilaisessa Police S.K. Dohassa pelannut Mikko Oivanen liittyy VaLePan liigamiehistöön.

Hakkuri Oivanen toteaa luottavansa VaLePan joukkueeseen, valmennukseen ja organisaatioon.
–Mestaruusliigassa VaLePalla on kovat tulokset viime vuosilta. Joukkue on myös nyt tasokas. Turhaan sitä mitään muutakaan lähtee tavoittelemaan kuin sitä, mihin siellä on nyt totuttu. Mestareidenliigassa on kovat karsinnat mutta aina siinä mahdollisuudet on. Jos joukkue on kunnossa, niin uskoisin, että lohkovaiheeseen pääsy on hyvinkin lähellä, Oivanen arvioi.

–VaLePan runko pysynyt hyvin kasassa. Joukkueessa on kovat yleispelaajat, nyt kun saatiin Kunukin (Olli Kunnari) taas kuntoon. Liberon paikalle tuli hyvä pelimies. Aina olen tykännyt Mutkasta (Aleksi)siinä hommassa. Uudesta keskarista ei ole tietoa, mutta muuten kaikki näyttäisi hyvälle. Hyvä vastaanottoporukka ja liigan paras passari niin odottelen, että pääsee tekemään hommia VaLePaan.

Huittislaistaustainen Oivanen palaa tuttuihin maisemiin.
–Paluu kotikonnuille on tietysti hienoa. Ulkomailla olo käy välillä pitkäksi. Sitä ongelmaa Suomessa ei ole. Tekemistä piisaa, perhettä ja kavereita on lähellä. Mukavampaa se on aina pelata, kun on tuttuja katsomossa.

Oivanen on pelannut Suomen ja Qatarin lisäksi ammattilaisena Turkissa, Puolassa, Ranskassa, Kiinassa, Iranissa ja Kreikassa. Vuonna 2018 Oivanen voitti Kreikan lentopallomestaruuden Olympiakos Pireuksessa. Puolan liigassa hän on saavuttanut hopeaa ja pronssia.

Suomen mestaruuksia hänellä on kaksi: Valepassa 2014 ja Santasportissa 2007.

Maaotteluita Oivasella on 214.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.