Joista ja soista matkailuvaltiksi?

29.06.2017 - 06:08 Antti Salminen
Lauhalaisten kokoontumispaikka on maamiesseuran omistama kylätalo Maijapirtti. Yhteisiä tilaisuuksia, kuten säännöllisempiä kahvihetkiä voisi järjestää useamminkin, arvioivat Anna Savolainen (vas.), Pirjo Tapanila, Eeva Nurmi, Merja Laaksonen ja Atri Savo

 

Huittisten Lauha on soiden, jokihaarojen, kuivatetun järven ja vankilan rajaama kylä. Harva kylä voi sanoa itsestään samaa.
Seudullisen kyläasiamieshankkeen kesäkuun puolivälissä järjestämässä Huittisten ensimmäisessä kyläsuunnitelmaillassa Lauhassa paikalliset visioivat kylästään luonto- ja vesistömatkailun keidasta. Hankkeen vetäjän, kyläasiamies Jani Hanhijärven johdolla keskustelujen annista laaditaan kyläesite.

–Kalastus ja veneily Kokemäenjoella ovat jonkin verran lisääntyneet, mutta jokea voisi hyödyntää paljon enemmän luontomatkailussa, Pirjo Tapanila ruotii.
Vesistöjen ohella lauhalaiset toivottavat vieraat tervetulleiksi vaikkapa polkupyörällä. Härkäpakarin risteyksestä liikkeelle lähtien Lauhan lenkille tulee matkaa 20 kilometriä.
–Täällä voi nauttia luonnosta sekä sen eläimistä, linnuista ja kasveista. Kun ihmiset osaisivat pysähtyä ja rauhoittua, voisi kuulla ja nähdäkin jotakin, Lauhan maamiesseuran vanhin, perustajajäsen Olli Lind sanoo.
–Ja nauttia hiljaisuudesta, Eeva Nurmi ja Merja Laaksonen lisäävät.

Retkeilijöitä varten uuden levähdyspaikan voisi lauhalaisten mielestä rakentaa Leppisaaren kohdalle olevalle kapealle maakaistaleelle, jonka kaupunki omistaa.
Nyt paikan päällä kasvaa runsaasti pajua ja muuta rantakasvillisuutta. Venerannassa on juttua tehtäessä vain yksi soutuvene.

 

 

Muutkin kylät pääsevät mukaan

Lauhan kylätilaisuudessa puhetta johtanut kyläasiamies Jani Hanhijärvi on tyytyväinen kyläillan antiin. Vielä puolitoista vuotta jatkuvan seudullisen kyläasiamieshankkeen aikana vastaavia tilai-suuksia on suunnitelmissa järjestää Lauhan jälkeen muuallakin Huittisissa.
–Alustavasti on puhuttu, että Suttilassa ja Vakkilassa vastaavaa kyläsuunnitelmaa tehtäisiin syksyllä ja tulen mielellään muillekin kylille. Aivan jokaiseen Huittisten ja Vampulan kylään en voi luvata ehtiväni, kun hankkeessa on kolme muutakin kuntaa.

 

 

 

 

Lue jutut loppuun 28.6. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.