Lounea investoi miljoonalla Huittisiin

29.05.2019 - 05:08 Satu Ojala
Aluejohtaja Antti Korpelan mukaan Louneassa luotetaan tiedonsiirrossa valokuidun toimintavarmuuteen.

Huittisten Kaupunkiasunnot ja Lounea tekivät hiljattain kaupat 350 kerrostalo- ja rivitaloasunnon liittämisestä valokuituverkkoon. Lounea operoi muutenkin Huittisissa ahkerasti, sillä tänä vuonna yritys investoi paikkakunnalla noin miljoonalla eurolla.

–Etelä-Satakunnan Puhelin toimi aikanaan Huittisissa. Vuokrasimme DNA:lta kuparikaapeliverkkoa ja neljä, viisi vuotta sitten ryhdyimme rakentamaan valokuituverkkoa. Lounea osti Sastamalassa toimineen Etelä-Satakunnan Puhelimen toiminnot vuoden 2016 alussa, joten kiinnostus Huittisiin on jatkumoa tälle aiemmalle toiminnalle, kertoo Lounean aluejohtaja Antti Korpela.

Lounea rakentaa parhaillaan valokuituverkkoa Pappilanniemeen. Sahkon alueella on verkko jo olemassa, samoin Jokilevolla. Mommola ja Mauriala on jo rakennettu ja rakennustyöt jatkuvat keskustan alueella.

–Seuraavaksi siirrymme Huhkolaan, jossa on myynti käynnissä, samoin Karhiniemellä. Vampulassa verkkoa on rakennettu Sallilaan.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.