Ryti rakastuu myös Huittisissa

29.05.2017 - 13:40 Minna Karru
Huittisten näytökset mahdollisti Rauman kaupunginteatterin, Huittisten kaupungin ja Huittisten Säästöpankin yhteistyö: kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa (vas.), Tarja Isokallio ja Toivo Alarautalahti Säästöpankista ja teatterinjohtaja Harri Natunen.

Tapio Liinojan ja Reidar Palmgrenin Rauman kaupunginteatterille käsikirjoittama Rakastunut Ryti -musiikkinäytelmä esitetään myös Huittisissa. Huittislaistaustaisen Suomen viidennen presidentin elämänvaiheisiin kurkistetaan Risto Ryti -salissa marras-joulukuun vaihteessa.

Antti Majanlahden ohjaaman näytelmän kantaesitys on Rauman Kaupunginteatterissa 14.10.  Näytelmän Risto Ryti on Jaakko Tohkanen ja Gerda Ryti Tiia Ollikainen. Pertti Koivula näyttelee Alfred Kordelinia.

Huittisten näytöksen mahdollisti teatterin, kaupungin ja Huittisten Säästöpankin yhteistyö.

Näytelmässä pohditaan millainen oli huittislainen lahjakkuus, joka nostettiin nuoren tasavallan johtoon. Siinä mietitään myös millainen oli lakimies, joka todisti ystävänsä Alfred Kordelinin murhan? Näytelmässä mielikuvitellaan myös minkälainen oli rakastunut Ryti.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.