Kanada-maljan nosto jokaisen pelaajan unelma

29.03.2018 - 05:31 Satu Ojala
Joulukuun alussa Oulun Kärpät ja Porit Ässät kohtasivat Suomi100-juhlaottelussa. Presidentti Sauli Niinistö pudotti kiekon, jota ikuvat vastaanottamassa Lujan kasvatit Mikael Ruohomaa Kärpistä (vas.) ja Niko Peltola Ässistä. (Kuva: Sami Kemppainen)

Porin Ässät ja Oulun Kärpät ovat iskeneet toisiaan vastaan SM-liigan puolivälierissä. (..) Kummankin joukkueen riveissä on lujalaisen jääkiekkokoulun kasvatit, puolustaja Niko Peltola patapaidassa ja hyökkääjä Mikael Ruohomaa Kärppäpaidassa.
Molemmat pelasivat kaudella 2007–2008 Lujan edustusjoukkueessa.

–Kipinä jääkiekkoon syttyi jo pikkupoikana. Isä pelasi kaukalopalloa ja jääkiekkoa ja pyörin siellä mukana. Tykkäsin seurata jääkiekkoa jo pikkupoikana. Idoleitani olivat Teemu Selänne, Saku Koivu ja Ville Peltonen, kertoo Niko Peltola. (..)
–Innostuin jääkiekosta jo hyvin nuorena. Pelasin Forssassa siihen asti, kun Huittisiin saatiin jäähalli. Huittisissa olen käynyt kaikki koulut, joten siirtyminen Lujaan oli luontevaa. Pelasin LujaHT:ssa neljä kautta, kertoo Mikael Ruohomaa.

Molemmat pelaajat kiittelevät kasvattajaseuraansa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.