Sanomalehtisuunnistusta, sarjakuvia ja oman koulun uutisia

29.01.2019 - 05:02 Marja-Liisa Hakanen
Sanomalehtiviikon kunniaksi sanomalehtiopetuksessa.fi-sivustolta löytyy esimerkiksi Vikkilän Sanomat -lautapeli. Ruutukaappaus: sanomalehtiopetuksessa.fi/fi/sanomalehtiviikko/

Sammun koulussa on tavallisena perjantaiaamuna epätavallinen vilske, sillä alkamassa on ekaluokkalaisten ja eskarilaisten yhteinen joustotunti. Teemana on sano-malehti ja lapset on jaettu ryhmiin, joissa tutustutaan lehtiin monella tavalla.

–Katsokaapas koulun pohjapiirroskarttaa, siitä näkyy, mitä tiloja täällä on. Teidän pitää etsiä, mistä tilasta karttaan merkitty punainen piste löytyy. Sieltä löytyy myös jotakin sanomalehdestä leikattua, joka teidän pitää kuvata, koulunjohtaja Kirsi Heino opastaa sanomalehtisuunnistukseen lähtijöitä.(..)

Toisessa luokassa lastentarhanopettaja Riitta Stenroth neuvoo, miten tehdään uutishattu Lauttakylä-lehdestä. Lapset ovat myös tehneet pahvista oman televisioruudun, jonka takana he ovat lukeneet itse tekemiään uutisia.

–Olemme myös lukeneet Lauttakylä-lehteä. Lasten mielestä kaikkein hauskin oli Hullumies-hevosesta kertova juttu, Riitta Stenroth kertoo. (..)

Liikuntasalissa sanomalehteä käytetään erilaisissa liikuntaleikeissä luokanopettaja Heidi Koiviston ja koulunkäyntiohjaajan johdolla. Eskarin puolella lastenhoitaja Mari Mikkonen tekee lasten kanssa sanomalehdestä kuvakollaaseja. Kaikki lapset työskentelevät kuuden viikon aikana kaikilla pisteillä.

 

 

 

Lue juttu loppuun Sanomalehtiviikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.