Huittisten seurakunnalle alijäämäinen talousarvio

28.12.2018 - 14:43 Satu Ojala
Kirkkovaltuustotyöskentelyn jättävillä Pentti Virtasella (vas.), Kauko Juuselalla ja Aarno Korpelalla on takanaan yhteensä toistasataa luottamushenkilövuotta Huittisten seurakunnassa. Juuselaa muistettiin Seurakuntatyön kultaisella ansiomerkillä.

Huittisten eilen tiistaina illalla kokoontunut kirkkovaltuusto nuiji ensi vuoden budjetin läpi äänestyksittä, mutta keskustelua silti käytiin.

Harri Syrjälä oli pahoillaan siitä, että eläkkeelle jääneen emännän tilalle ei palkata uutta työntekijää.

–Meillä pitää olla keittiössä edes puolipäiväinen emäntä. Jotain täytyy säilyttää, kaikkea ei saa ajaa alas, sanoi Syrjälä.

Aino Tammi puolestaan kaipasi budjetin toimintasuunnitelmaan selkeää tietoa siitä, mitä nuorisotyö on tulevina vuosina.

–Nuorisotyöstä ei ole tekstissä sellaista konkretiaa kuin on esimerkiksi rippikoulutyöstä. Miksi tähän ei puututa, kun nuorisotyö vähenee koko ajan, ihmetteli Tammi.

Vt. kirkkoherra Jyrki Smolander vastasi, että nuorisotyö on haasteellista myös monissa muissa seurakunnissa ja aina löytyy parannettavaa.

Sinikka Ritakallio kyseli kiinteistötoimesta maa- ja metsätalouden tuloista sekä investoinneista.

–Investoinneissa pitää priorisoida kohteet ja suunnitelmat pitää olla ennen kuin yksittäisiä kohteita ryhdytään korjaamaan. Investoinneissa pitää laatia ohjelma, joka pitää myös toteuttaa. ihmettelen, onko tarkoituksenmukaista korjata leirikeskuksen vanhaa keittiötä, kun sen tilalle tehtiin uusi muutama vuosi sitten, sanoi Ritakallio.

Maarit Syrjälä kyseli, miksi palvelujen ostot nousevat 120 000 eurolla. Palvelujen ostot olivat tämän vuoden budjetissa 381 000 euroa, ensi vuonna 501 000 euroa.

Talouspäällikkö Sanna Kemppi vastasi, että siihen sisältyvät ruokapalvelujen ostot, jotka näkyvät tässä, mutta säästöä syntyy vastaavasti henkilöstökululuissa. Henkilöstökulusäästö on noin 30 000 euroa emännän osalta.

 

 

 

 

Lue lisää Huittisten kirkkovaltuuston kokouksesta tämän viikon Lauttakylä-lehdestä,
joka ilmestyy poikkeuksellisesti vain digilehtenä, sitä voi lukea täällä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.