LP-Vampulalla kolmen pisteen ilta Jymy Volleyn kustannuksella

28.10.2019 - 22:38 Toimitus
Pro liberona ottelussa palkittiin LP-Vampulan Emilia Joensalo (12) ja kotijoukkueen parhaana pelaajana Aleksandra Cveticanin (2), joka teki 31 pistettä, näistä viisi ässäsyötöillä. LP-Vampulan peliä pyöritti passari Klara Peric (1).

LP-Vampula Huittinen aloitti vahvasti ja Nurmolaiset vastaavasti eivät saaneet peliä uomiinsa Mestaruusliigan maanantai-illan ottelussa Huittisissa. Kotijoukkue palkittiin täydellä pistepotilla lopulta selvästi erin 
3-1 (25-20, 25-13, 24-26 25-9).
LP-Vampula pystyi viemään ottelua koko ajan ja joukkue olikin kolmannen erän loppua lukuun ottamatta lähes koko ajan johtoasemassa. Peli oli jo mennä puhtaasti 3-0, mutta kotijoukkue antoi vierailijoille siimaa lepsuilemalla ja 
tekemällä virheitä lähes kautta linjan. Nurmo sai siitä henkeä päälle ja kirivät erän loppumetreillä kiinni ja jatkopisteillä 24-26 ohi ja erä voittoon.
Neljäs erä oli Aleksandra Cveticanin (20/+13, 5 ässää) syöttönäytöstä ja huittislaisyleisö sai nauttia koko joukkueen onnistumisista. Cveticanin viihtyi syöttöruudussa viidentoista pisteen verran ja nujersi Jymyn uskon ottelun viemiseksi viiteen erään.
Iina Andrikopoulou (17/+7) oli vahva verkolla ja keskeltä Nina Jakic kaivoi alun pienen hankaluuden jälkeen lopulta hyvät teholukemat (12+7) kun sai hyökkäyspelinsä kulkemaan. Emilia Joensalo sai ansaitusti Pro Liberopisteeet, vaikka jakoikin osan kuormasta, etenkin vastaanottoroolissa toisen liberon, Iina Niemelän kanssa. Jymystä pisteiden valossa parhaiten onnistui Jody Larson (18/+8) kun Perry Ramsey jäi pahasti miinuksille (8/-9).

- Vastaanotossa oli meillä aika isoja vaikeuksia. Kolmannen erän lopun hienon taistelun jälkeen jo ajattelin, että nyt meidän peli aukeaisi, mutta Vampula tuli vahvalla syötöllä siihen emmekä päässeet peliin mitenkään kiinni.
Lentopallo on hieno laji ja rakkaudesta lajiin tätä teen. Tykkään pelata ja harjoitella liigatasolla viime kauden ykkössarjakauden jälkeen. Tänään kuitenkin olen peliimme ja omaan esitykseeni hiukan pettynyt, sanoi Jymyn keskitorjuja Kaisa Nyman.
- Tosi hyvällä asenteella tulimme peliin ja uhkuimme voitontahtoa. Kolmannen erän lopulla ote hiukan irtosi, mutta neljännessä olimme jälleen hyvällä tasolla. Joukkuepelimme paranee koko ajan ja vaikka otteluruuhkaa on seuraaville puolelletoista viikolle paljon, niin ei haittaa. Ihana pelata näitä pelejä. Itsellä on kehittämistä eniten siinä, ettei hyvän ja huonon pelin ero olisi näin suuri, mitä se on alkukaudesta ollut, sanoi kotijoukkueen hakkuri Iina Andrikopoulou.

-Tänään ei meistä lähtenyt oikein mitään irti ja hiukan hämmästyttää, ettei edes kolmannen erän hieno taisteluvoitto saanut parempaa aikaiseksi. Meillä otetaan kakkossarjasta pelaajia liigaan mukaan ja se on liian suuri harppaus heille. Jos aloituskuusikko ei kaikilta osin toimi, niin meillä on vaikeuksia saada pelaajia penkiltä korvaajiksi. Ykköspassarillamme on pieni vaiva jalkapohjassa ja sen kanssa ei oteta riskiä, vaikka ehkä hän olisi jo ollut pelikuntoinen. Toivottavasti näistä nuorista saadaan uusia liigapelaajia kasvatettua, vaikka ykkössarjassa meillä ei kehitysjoukkuetta olekaan, sanoi Jymyn valmentaja Kari Tuomela.
- Aloitimme hyvin ja kolmannessa annoimme otteemme herpaantua, jolloin Nurmo otti siitä mahdollisuudesta kiinni. Neljänteen keräsimme itsemme ja se tuotti toivotun tuloksen. Meillä on edessä tosi rankka neljän ottelun jakso, mutta uskoisin, että olemme siihen valmiita. Meillä on Suomen Cupin ottelu Hämeenlinnaa vastaan jo keskiviikkona ja toivon paljon huittislaisia katsomoon tukemaan meitä, sanoi LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov.
Parhaat pelaajat:
Jody Larson, Jymy
Aleksandra Cveticanin LP-Vampula
LähiTapiolan pisteet:
3 Aleksandra Cveticanin LP-Vampula
2 IIna Andrikopoulou LP-Vampula
1 Jody Larson, Jymy
Pro libero:
Emilia Joensalo, LP-Vampula

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.