Puitteet ovat kunnossa, riittääkö liike?

28.09.2018 - 05:09 Mikko Perttunen
Loiman koulun pihalla on vanhempainyhdistyksen mahdollistamat keppariesteet. Hyppyvuorossa Helmi Holma, taustalla Malla Harjunmaa, Topi Leinonen ja Milia Viitamäki.

Kaikki Huittisten kuusi peruskoulua – viisi alakoulua ja Pellonpuiston yläkoulu – ovat mukana hallituksen Liikkuva koulu -kärkihankkeessa, jonka tavoitteena on, että jokainen peruskouluikäinen liikkuisi tunnin päivässä.

Keväällä koulujen johtajat ja rehtorit totesivat (Lauttakylä-lehti 18.4.) liikkumisen vähäisyyden yhteiseksi haasteeksi. Sosiaalinen media ja pelaaminen erilaisten laitteiden äärellä passivoi yhteisen lukijankirjoituksen mukaan yhä useamman oppilaan.

Alakouluilla on paljon koulujen yhteistä toimintaa. Koulujen välinen kilpailukalenteri on pyritty muodostamaan sellaiseksi, että osallistumiskynnys olisi matala ja lajien kirjo mahdollisimman laaja. (..)

Liikkuva koulu -hankkeessa yksi keskeisiä asioita on oppilaiden osallistaminen suunnitteluun, ja se näkyy myös Huittisissa.

Oppilaskunnat ovat mukana ideoimassa, ja esimerkiksi Pellonpuistossa Liikkuva koulu -valinnaiskurssilla harjoitellaan muun muassa liikunnan ohjausta ja kehitellään koko koulua liikuttavia kokonaisuuksia.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.