Digihanke The Game yhdistää nuoret ja digiyritykset

28.09.2018 - 09:04 Minna Karru
Hankkeen aikana nuoret laativat pienissä ryhmissä myös suunnitelman digitaalisesta sovelluksesta tai digitapahtumasta. (Kuva: Tomi Glad)

Huittislaisia sekä euralaisia, säkyläläisiä ja yläneläisiä nuoria kannustetaan koulutukseen ja työhön digitalisaation, robotiikan tai pelien pariin The Game -digihankkeessa. Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Säkylän kansalaisopiston järjestämä hanke on suunnattu 15–19-vuotiaille nuorille. Yksi hankkeen rahoittajista on  EU:n maaseuturahasto.

–Tarkoituksena on kohtauttaa nuoria ja yrityksiä siten, että nuorilla heräisi kiinnostusta jäädä kotiseudulleen työhön tai jatko-opintoihin, sanoo projektipäällikkö Hannele Lehtinen.

Hankkeessa vieraillaan yrityksissä, joissa hyödynnetään joko digitalisaatiota, robotiikkaa tai peliä/tekoälyä. Yritysvierailujen ohessa nuoret saavat tietoa kunkin vierailun teema-aiheesta. Osaan tapaamisista voi osallistua mobiililaitteella Samkin verkko-opetusjärjestelmää hyödyntäen.

Nuoret pääsevät tutustumaan myös Satakunnan ammattikorkeakoulun Robotiikka Akatemiaan Porissa.

Hankkeen aikana nuoret laativat pienissä ryhmissä myös suunnitelman digitaalisesta sovelluksesta tai digitapahtumasta. Hankkeen arviointiraati valitsee suunnitelmista toteuttamiskelpoisimmat ja palkitsee laatijat stipendein.

Nuorien on mahdollista esitellä  omaa digiosaamistaan myös Huittisissa 9.11.,jolloin Samk ja Sasky järjestävät Kuninkaisissa Digitaalisuus-messut.

Aloitustilaisuus Huittisissa järjestetään aöun perin kaavaillun 3.10. sijasta myöhemmin syksyllä.

 

 

 

Päivitetty klo 10.43, tiedolla, että Huittisten avaustilaisuuden ajankohta myöhentyy.

 

 

Lisää hankkeesta ensi viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.